ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]




Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνάντηση αντιπροσωπείας των Α΄,  Β΄και Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας με τον προϊστάμενο κ. Ζαφειρακίδη

 Τη Παρασκευή 2/5/2014 έγινε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας των Α΄, Β΄ και Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας με τον προϊστάμενο της Γ΄Δ/νσης Δ.Ε Αθήνας, κ. Ζαφειρακίδη.
Από πλευράς των ΕΛΜΕ τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
1.      Δηλώσαμε τη κατηγορηματική μας αντίθεση σε περαιτέρω συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και ρωτήθηκε ο Προϊστάμενος αν υπάρχουν τέτοια σχέδια από την υπηρεσία.

Η απάντηση ήταν, ότι η Δ/νση δεν έχει προτείνει στο Υπουργείο καμία συγχώνευση. Εξετάζεται μόνο η περίπτωση των ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων και Καματερού, όπου έχει προταθεί η συγχώνευσή τους από τους ίδιους τους Συλλόγους διδασκόντων (!).

Επίσης δηλώθηκε από τον προϊστάμενο ότι ο αριθμός των τμημάτων στα σχολεία θα μείνει ο ίδιος και σε καμία περίπτωση ο αριθμός των μαθητών σε αυτά δεν θα υπερβαίνει τους 25.

2.      Σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ των ΕΛΜΕ, ζητήθηκε να υπάρξει σχετική ανανέωση του βοηθητικού προσωπικού και των συντονιστών στα βαθμολογικά κέντρα αλλά και στις Λυκειακές επιτροπές. Η θέση που εκφράστηκε είναι να υπάρχει ανοικτή και διαφανής διαδικασία για τη συμμετοχή των συναδέλφων που επιθυμούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο κ. Δ/ντης συμφώνησε με τις θέσεις αυτές δηλώνοντας ότι θα κάνει σχετικές παρεμβάσεις, τονίζοντας παράλληλα όμως πως η στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων είναι ευθύνη των προέδρων τους.
3.      Οι ΕΛΜΕ απαίτησαν από τον  Προϊστάμενο να υπάρχουν γιατροί στα βαθμολογικά κέντρα και αυτός δήλωσε ότι θα το ζητήσει.
4.      Ενημερωθήκαμε ότι έχουν γίνει 247 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στη Γ΄Δ/νση (με δυνατότητα βέβαια ανάκλησης της αίτησης έως 30 Μαΐου). Κατόπιν τούτου ζητήθηκε, για όσους συν/φους (-σες) συνταξιοδοτηθούν, να δοθούν από φέτος οι αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις σε όσους (-ες) κριθούν υπεράριθμοι ή βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Ο Δ/ντης δήλωσε ότι συμφωνεί αλλά αναμένει περαιτέρω οδηγίες και από τις υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας.

5.      Ζητήθηκε να υπάρξει μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα όπου υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες ή μαθησιακές δυσκολίες, όπως άλλωστε σχετικός νόμος προβλέπει.
Ο Προϊστάμενος δήλωσε πως περιμένει “σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο” από το Υπουργείο. Δεν κατανοήσαμε γιατί αναμένει κάτι τέτοιο, αφού θεωρούμε ότι ο νόμος είναι αρκετά σαφής.


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]