ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Επιστολή των αιρετών του ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή &  Βίκυς Αναγνώστη
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων


   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     Με την πρόσφατη ανασυγκρότηση του ΚΥΣΔΕ, διαδεχόμαστε στο υπηρεσιακό συμβούλιο τους συναγωνιστές μας Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστο Φιρτινίδη οι οποίοι συνεχίζουν από άλλο μετερίζι την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
                Βασική αρχή των  Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για το ρόλο των αιρετών  στα  υπηρεσιακά συμβούλια είναι ότι αυτοί οφείλουν να λειτουργούν « ως το άγρυπνο μάτι του κλάδου», διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στη λειτουργία του οργάνου, να υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου, με  συνεχή ενημέρωση και σε στενή συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και κάθε συνάδελφο για όλα τα θέματα. Στον ένα χρόνο της παρουσίας τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο οι εκπρόσωποί μας  υπερασπίστηκαν αυτές τις  αρχές, δίνοντας τη μάχη μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο. 
     Με  την  ευκαιρία αυτή, της  ανάληψης  των  καθηκόντων  μας  ως  αιρετών  του
κλάδου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δ.Ε. για το 2014 επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή  να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία              
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,      
     Η ανεργία, η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, η αβάσταχτη φορολογία, το χτύπημα στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών (υγείας-παιδείας-περίθαλψης), η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών αγαθών, η ποινικοποίηση των αγώνων,  συμπληρώνονται με τις απολύσεις στο δημόσιο, που βρίσκονται προ των πυλών και τον εντεινόμενο αυταρχισμό  και την καταστολή των κινητοποιήσεων (πειθαρχικές και ποινικές διώξεις συναδέλφων μας), παραβιάζοντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα.
     Σε μια περίοδο όπου οι λέξεις «δημόσιο» και «δωρεάν» κοντεύουν να  εξαφανιστούν κι από τα  λεξικά, σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις κοντεύουν να καταντήσουν φιλοδωρήματα, σε μια περίοδο που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη, με ποσοστά που αγγίζουν το 30%, το Υπουργείο βάζει το μνημονιακό του λιθαράκι διευρύνοντας τις στρατιές των ανέργων με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Και βέβαια, έπεται συνέχεια. Η επερχόμενη – και κατ’ ευφημισμό μόνο λεγόμενη – «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού», καθώς και οι νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, οι συμπτύξεις τμημάτων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο – όλα ενταγμένα στις μνημονιακές δεσμεύσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο δημόσιο – θα δημιουργήσουν μια τεράστια δεξαμενή πλασματικών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά το τέλος της 8μηνης διαθεσιμότητας θα πετιούνται στον Καιάδα της απόλυσης, κι οι οικογένειες τους θα οδηγούνται στην εξαθλίωση.
     Ταυτόχρονα το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, που με τους αγώνες μας έχει παγώσει, εξακολουθεί να βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου. Επισημαίνουμε ότι  η εγκύκλιος των μεταθέσεων του 2013-14 δεν έχει εκδοθεί με αποτέλεσμα να βρίσκονται για άλλη μια φορά σε ομηρία και αβεβαιότητα χιλιάδες εκπαιδευτικοί!       
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,      
     Κανείς απ’ όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει  η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ενωμένοι, πρέπει να δημιουργήσουμε εκείνο το μέτωπο που θα ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων και της καταστροφής των δομών της δημόσιας δωρεάν υγείας, παιδείας και ασφάλισης και να δηλώσουμε ότι τα δημόσια αγαθά δεν τίθενται προς διαπραγμάτευση. Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να καταστείλουν τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κατάργησης των Δημόσιων κοινωνικών αγαθών, της διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών. Αντίθετα ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης κάνει πιο επιτακτική  την ανάγκη με συντονισμένο και διαρκή αγώνα να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

          Καλή χρονιά με δύναμη και δράση από όλους μας, γιατί οι μέρες που ονειρευτήκαμε δεν θα έρθουν...αν και   εμείς δεν " βάλουμε το χέρι μας"!



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)

            Αθήνα 27-1-2014




εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]