ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου ΠΔ του υπ. παιδείας που αφορά στην αξιολόγηση των εκπ/κών, όπως δημοσιεύτηκε το Σάββατο 7.4.2012 στην Ημερησία:
... οι νεοδιόριστοι θα μονιμοποιούνται μόνο όταν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε 2 ή 3 χρόνια ανάλογα το βαθμό & ενδεχόμενη άρνηση συμμετοχής θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα(!), θα πραγματοποιείται από το δ/ντή του σχολείου & το σχολικό σύμβουλο, θα περιλαμβάνει και επίσκεψη του σχολικού συμβούλου στην τάξη & θα καλύπτει δύο θεματικά πεδία με 20 συνολικά δείκτες & βαθμολογία από 0 - 100 βαθμούς.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη θα υπάρχει, προφανώς μετά τις εκλογές, διαβούλευση(!) για το θέμα με τις εκπ/κές ομοσπονδίες.
Βέβαια σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο (ν. 4024/2011), ακόμη & να περάσει κάποιος τη δοκιμασία της αξιολόγησης δε σημαίνει ότι θα «προβιβαστεί» στον επόμενο βαθμό, αφού κατά τη μετάβαση από τον ένα στον επόμενο βαθμό υπάρχει ποσόστωση!  Με λίγα λόγια η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική - ανταγωνιστική. Δε θα φτάνει δηλ. να είναι κάποιος «καλός» αλλά πρέπει να είναι «καλύτερος από τον άλλο» για του πάρει το βαθμό! Και φυσικά παραμένουν τα γνωστά ζητήματα περί αντικειμενικής κρίσης κλπ. Επομένως ακόμη & αν προσχωρήσουμε στη λογική του υπουργείου που διατείνεται ότι η αξιολόγηση δε θα είναι τιμωρητική & δε θα οδηγεί σε απολύσεις, αλλά ο εκπ/κός που θα σημειώσει χαμηλές επιδόσεις θα υποστηρίζεται επιμορφωτικά ώστε να προκύψει τελικό αποτέλεσμα ωφέλιμο και για τους εκπ/κούς και για τα παιδιά, δεν ευσταθεί! Και τούτο διότι η καθήλωση στον ίδιο βαθμό, όσων δεν έπιασαν τα ποσοστά (έστω & αν πέρασαν επιτυχώς τη δοκιμασία της αξιολόγησης) για τον επόμενο βαθμό, αποτελεί τιμωρία. Πλέον αυτού, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η αξιολόγηση των εκπ/κών δε θα οδηγήσει σε απολύσεις, αφού οι όποιες κατά καιρούς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις έχουν ανατραπεί και επομένως δεν έχουν καμία αξία! (θυμηθείτε μόνο την πρόσφατη διαβεβαίωση για μερική αποκατάσταση των απωλειών των ομολογιούχων λόγω του κουρέματος!). Επιπλέον πώς θα δικαιολογηθούν οι 15000 απολύσεις ΔΥ μέσα στο 2012 και οι 150000 απολύσεις των ΔΥ μέχρι το 2015; Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι θα απολυθούν ΔΥ από άλλους κλάδους & όχι από τους εκπ/κούς;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]