ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω
Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                               Αιγάλεω 16/05/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την αστυνομική βία

Το Δ.Σ της  B’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  καταγγέλλει τις επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους εργαζόμενους που διαδήλωναν, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2011.
Ενώ οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους διαδήλωναν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλει στη χώρα μας το Δ.Ν.Τ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου, δέχτηκαν την απρόκλητη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας και των υπολοίπων μονάδων καταστολής.
Ο ετοιμοθάνατος διαδηλωτής θύμα της κρατικής καταστολής Καυκάς Ιωάννης που νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Νικαίας και οι δεκάδες τραυματίες διαδηλωτές της 11ης Μαΐου 2011 δείχνουν την ένταση της βιαίας επίθεσης που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους εργαζόμενους.
Η αστυνομοκρατία και η καταστολή στόχο έχουν να μειώσουν και ουσιαστικά να απαγορεύσουν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή - ληστρική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Επιχειρείται έτσι, πέραν της ιδεολογικής υποταγής με τα Μ.Μ.Ε και η άμεση βίαιη καταστολή των αντιδράσεων των εργαζομένων στους απαράδεκτους αποικιοκρατικούς όρους εργασίας που εγκαθίσταται στην χώρα μας, με τις νέες θεσμικές αλλαγές για τις απολύσεις των εργαζομένων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ημι-απασχόληση και τη κοινωνική αναλγησία.
Το Δ.Σ της   B’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  καλεί τους συναδέλφους να αντισταθούν χωρίς ψευδαισθήσεις σε μια τέτοια πολιτική. Η πολιτική της βίας και της καταστολής θα οξύνεται στο βαθμό που εντείνεται η αντίδραση των εργαζομένων και αναπόφευκτα θα θίξει και τα με αγώνες και θυσίες κατακτημένα δημοκρατικά του δικαιώματα.

·         Κάτω η πολιτική της πείνας της ανεργίας και των απαράδεκτων ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
·         Όχι στην πολιτική της κοινωνικής ζούγκλας των ισχυρών, όπου επιβιώνει ο ισχυρότερος και πεθαίνει ο φτωχότερος χωρίς περίθαλψη και φροντίδα
·         Όχι στην υποταγή της χώρας μας στην αποικιοκρατική πολιτική των Ε.Ε, ΝΑΤΟ και ΔΝΤ
·         Ναι στην ανεξάρτητη, δημοκρατική, ειρηνική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]