ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

           Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 8 Δεκεμβρίου  2017.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.      Ικανοποιήθηκαν 9 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να παραιτηθούν για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
2.      Έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης εκπαιδευτικών.
3.      Έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης εκπαιδευτικού σε θέση ΕΔΙΠ
4.      Έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν δεκτές 3 αιτήσεις μετάταξης και απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις που ζητούν μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Οι νέες αιτήσεις μετάταξης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται πλέον μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016). Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε πρόσφατα οδηγίες για το θέμα αυτό όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του Ν. 4440/2016 (224/Α’) «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση»: «Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύναται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1 μόνο μέσω του ΕΣΚ, τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για την αποδέσμευσή τους από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων.
Όπως προκύπτει από τις παρ. 2 & 3 του άρθρου 6 του Ν.4440/2016, το πρόγραμμα κινητικότητας διενεργείται σε 3 (τρεις) κύκλους κατ’ έτος και αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και στην προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ο πίνακας των προσφερόμενων θέσεων προς πλήρωση δημοσιοποιείται την 1η Φεβρουαρίου για τον α’ κύκλο, την 1η Ιουνίου για τον β’ κύκλο και την 1η Οκτωβρίου για τον γ’ κύκλο, εκτός κι αν άλλως προβλεφτεί, όπως στην παρούσα φάση, πρώτη εφαρμογή των διατάξεων κινητικότητας. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για μετάταξη ή απόσπαση σε φορείς του Δημοσίου να ενημερώνονται από την ιστοσελίδαhttps://apografi.gov.gr.
Οι εκπαιδευτικοί, που έχουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την κάλυψη των θέσεων που προκηρύσσονται, υποβάλλουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» (https://hr.apografi.gov.gr), εντός 15 ημερών από την ανάρτησή τους στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική εφαρμογή.
Ταυτόχρονα, υποβάλλουν αίτηση και προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού, Τμήμα Γ’ Κινητικότητας, μέσω των Διευθύνσεων εκπαίδευσης στις οποίες ανήκουν οργανικά, αναφέροντας τη θέση για την οποία υπέβαλαν αίτηση καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου (στο ηλεκτρονικό σύστημα αναφέρεται ως κωδικός υποβολής) τον οποίο έλαβαν, αιτούμενοι την αποδέσμευσή τους από την άσκηση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων.
Στη συνέχεια, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποστέλλουν στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού, Τμήμα Γ ́ Κινητικότητας, μόνο με email στο protocol@minedu.gov.gr και όχι ταχυδρομικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1) Αίτηση του εκπαιδευτικού
2) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, όπου θα δηλώνει ότι συναινεί να μεταταχθεί σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας βάσει του Ν. 4310/2014, αρ. 80 (ΦΕΚ 258/ΤΑ/08-12-2014).
3) Απλό αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων
4) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, το οποίο να είναι πλήρες και να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρωμένη διετία από την ημερομηνία διορισμού ή από προηγούμενη μετάταξή του. Επιπλέον, να αναφέρονται και οι εκπαιδευτικές άδειες και οι άδειες άνευ αποδοχών. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει χρήση να αναφέρεται ρητά.
5) Βεβαίωση ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών προσωπικού μητρώου εκπαιδευτικού.
5.      Απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης μετάταξης εκπαιδευτικού που είχε μεταταγεί σε  θέση διοικητικού υπαλλήλου
6.      Απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Για το ίδιο ζήτημα έγινε δεκτή 1 αίτηση απόσπασης κατά προτεραιότητα.
7.       Εκλήθη σε ακρόαση εκπαιδευτικός που ζητά να μεταταγεί σε προσωρινή θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
8.      Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού Β/θμιας που ζητά μετάταξη στην Α/θμια εκπαίδευση.
9.       Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ο συνολικός αριθμός τους είναι 6843. Παράλληλα έχουν προσληφθεί 13 αναπληρωτές στο ΕΚΚΝ Αυλώνα,13 αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο, 42 στα ΚΕΔΔΥ και συνολικά 195 αναπληρωτές στις ΔΥΕΠ (154 στην Α/θμια και 41 στη Β/θμια). Το 2016/17 είχαν προσληφθεί 6007 αναπληρωτές.
Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία! Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ΄ αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 8/12/2017

 


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com



                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]