ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

           Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ που έγιναν τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29  Νοεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1.      Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού  έργου σε Διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2.      Έγιναν δεκτές 16 αιτήσεις παραίτησης  εκπαιδευτικών που ζητούν να παραιτηθούν στη διάρκεια του διδακτικού έτους για σοβαρούς λόγους υγείας και οικογενειακούς λόγους.
3.      Έγινε δεκτή 1 αίτηση απόσπασης στην Ε.Ε. εκπαιδευτικού για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
4.      Σχετικά με τις αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη σε θέση ΕΔΙΠ συζητήθηκαν 28 νέες αιτήσεις. Το Συμβούλιο αποφάσισε την αποδέσμευση 27 εκπαιδευτικών που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρ. 7 του Ν.4386/2016. Για το ίδιο θέμα συζητήθηκαν 6 αιτήσεις που διαπιστώθηκαν λάθη, 2 αιτήσεις ανάκλησης των αρχικών αιτήσεων μετάταξης, 11 αιτήσεις για τις οποίες εκκρεμούσε βεβαίωση ελέγχου γνησιότητας τίτλου σπουδών, 4 αιτήσεις για έλεγχο της εκπαιδευτικής άδειας και 1 αίτηση επανεξέτασης αίτησης μετάταξης η οποία και απορρίφθηκε. Από τις περιπτώσεις αυτές αποδεσμεύτηκαν συνολικά  13 εκπαιδευτικοί ενώ σε 6 αιτήσεις εκπαιδευτικών (κυρίως κλάδου ΠΕ08) δόθηκε αναβολή. Υπενθυμίζουμε ότι η αποδέσμευση αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση της μετάταξης.
5.      Έγιναν δεκτές 14 αιτήσεις ανάκλησης αιτήσεων μετάταξης για δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ. Για το ίδιο ζήτημα συζητήθηκαν 51  νέες αιτήσεις μετάταξης.    
6.      Απορρίφθηκαν 3 ενστάσεις σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
7.      Έγιναν δεκτές 4 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης. Τέλος ικανοποιήθηκαν 16 αιτήσεις απόσπασης σε ΠΥΣΔΕ για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  θερμά όλους τους συναδέλφους και  τις συναδέλφισσες, που έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους το θεσμό των αιρετών.
   Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή  πτυχών του 3ου μνημονίου, απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση και ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου. Η συμμετοχή στις εκλογές  είναι μόνο ένα μικρό βήμα. Η κατάσταση της απογοήτευσης και της αμηχανίας ενός μεγάλου τμήματος του κλάδου μπορεί και πρέπει γρήγορα να μετατραπεί σε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες που είναι απαραίτητο να οργανωθούν το επόμενο διάστημα και να είναι μαζικοί.
   Ιδιαίτερα θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε  όλους και όλες που στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, παρά τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δεχθήκαμε από άλλες παρατάξεις αλλά και τις αποχωρήσεις στελεχών μας, εκτίμησαν το έργο μας και τη στάση μας στα Υπηρεσιακά συμβούλια, έδωσαν την ψήφο τους στις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) αναδεικνύοντας τη σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά με αιρετούς εκπροσώπους στο ΚΥΣΔΕ, σε 8 ΑΠΥΣΔΕ και σε 38 ΠΥΣΔΕ. Η ψήφος αυτή αποτελεί για εμάς ισχυρό μήνυμα και εντολή για τη συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου, με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις της παράταξης και του κλάδου.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 29/11/2016

 


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com



                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]