ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ
Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 16/9/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδριάση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Έγιναν δεκτές 9 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  2. Έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν μετάταξη σε προσωρινή θέση διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας. Για το ίδιο ζήτημα εκλήθη σε ακρόαση 1 εκπαιδευτικός.
  3. Απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού επί των μεταθέσεων σε ΣΜΕΑΕ-ΕΕΕΕΚ του έτους 2016.
  4. Ικανοποιήθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού επί των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή έτους 2016.
  5. Ικανοποιήθηκαν 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών για τις μετατάξεις σε κλάδους της Δευ/θμιας Εκπ/σης. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις επί απόρριψης αίτησης μετάταξης εκπαιδευτικών.
  6. Αποδεσμεύτηκε 1 εκπαιδευτικός που ζητά μετάταξη στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.
  7. Απορρίφθηκε 1 ένσταση επί των μεταθέσεων σε μουσικά σχολεία του έτους 2016.
  8. Απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης απόσπασης εκπαιδευτικού σε Μουσικά Σχολεία. Μειοψηφίσαμε στην απόφαση αυτή.
  9. Αποδεσμεύτηκαν 2 εκπαιδευτικοί για απόσπαση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και 1 εκπαιδευτικός για απόσπαση σε ΠΔΕ για την ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης έργων ανοικτού λογισμικού του ΥΠΠΕΘ. Μειοψηφίσαμε στην απόφαση αυτή ζητώντας να έρθουν στο συμβούλιο όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών.
  10. Έγιναν δεκτές 6 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ. Για το ίδιο ζήτημα συζητήθηκαν 38 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ. Σε όλες τις περιπτώσεις ζητήσαμε η μετάταξη να συνοδεύεται από τη μεταφορά θέσης και πίστωσης.
  11. Σχετικά με τις αποσπάσεις με σημερινή εγκύκλιο της Διεύθυνσης προσωπικού “μέχρι την Τρίτη 20/9/2016 οι εκπαιδευτικοί μέσω ΟΠΣΥΔ μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις επί των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε περίπτωση μόνο που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασής τους. Επίσης ανακλήσεις απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και σε ΠΥΣΔΕ, όπου θα πρέπει να αναφέρονται συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί αρμοδίως. Τέλος νέες αιτήσεις απόσπασης και επανεξετάσεις αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ μόνο στην περίπτωση που υφίστανται σοβαροί λόγοι υγείας ή αφορούν σε κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Στις αιτήσεις αυτές είναι δυνατή η τροποποίηση προτιμήσεων ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ”.
  12. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που προγραμματίζεται για την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη θα επιδιώξουμε να συζητηθούν οι αιτήσεις αυτές.
  13. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι στιγμής έχουμε 1722 προσλήψεις (747 στη Γενική και 975 στην Ειδική εκπαίδευση). Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης (450 περίπου) και οι πρώτες προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη. Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη αναμένονται οι επόμενες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες της Δ.Ε. Οι προσλήψεις αυτές μπορεί να προσεγγίσουν τις 1000. Στα μουσικά εφόσον οι πίνακες του ΑΣΕΠ είναι έτοιμοι θα υπάρξουν προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι πρώτες προσλήψεις.
  14. Τέλος σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, αναμένεται ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά πλέον τους εκπαιδευτικούς.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αθήνα 16/9/2016

Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση: nekordis@yahoo.gr
Άκης Λουκάς
αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
( τηλ.:6974320189,
ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]