ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Προσλήψεις αναπληρωτών 2015-2016

Σχετικά με τις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:

Στο Πρόγραμμα υποστηρικτών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΔΕΑΥ-ΚΕΔΔΥ)  θα γίνουν 353 προσλήψεις σε δύο φάσεις με την πρώτη να γίνεται τον Οκτώβρη .

Στο Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών  με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν  1023 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια (819 σε Α΄ Φάση) , 320 προσλήψεις ΕΒΠ και 746 προσλήψεις ΕΕΠ συνολικά.

Για το Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν  510 προσλήψεις ΕΒΠ και 60 προσλήψεις ΕΕΠ.

Για την Υλοποίηση Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν  514 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια (260 σε Α΄ Φάση) , 96 προσλήψεις ΕΒΠ και 59 ΕΕΠ συνολικά σε τρεις φάσεις  με πρώτη το Σεπτέμβρη.

Συνολικά κατά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται να καλυφθούν συνολικά  5800 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ. Οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι συνολικά 11000, ενώ υπάρχουν και 1000 πιστώσεις για ενισχυτική διδασκαλία.

Από τις διαθέσιμες 3000 πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού περίπου 1300 θα κατανεμηθούν στη Δευτεροβάθμια ενώ υπάρχουν και 55000 ώρες για ωρομίσθιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα, δεν υπάρχει ακριβής εικόνα. Στην Α΄ φάση (24-25 Σεπτέμβρη) δεν θα υπάρχουν προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αφού δεν έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες.

Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]