ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και το αντιπολιτευτικό μένος των ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ."
Στο τελευταίο ΔΣ της ΟΛΜΕ με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και πρόθυμους συνοδοιπόρους τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ),επεξεργάστηκαν ψήφισμα για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος  με βασικό περιεχόμενο την “καταγγελία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής” και την κινδυνολογία για τη λειτουργία σχολείων, νοσοκομείων κλπ. και την άμεση διεκδίκηση των μισθολογικών απωλειών.
Οι ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ μπροστά σε αυτές τις όψιμες μικροπαραταξιακές συγκλίσεις και τη σύγχυση που δημιουργούν, ξεκαθαρίζουν ότι:
Είναι δεδομένο ότι η νομοθέτηση σοβαρών ζητημάτων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) συνιστά μια αντιδημοκρατική απόκλιση από την πάγια κοινοβουλευτική διαδικασία.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η χρήση ΠΝΠ πρέπει να γίνεται σε ειδικές και έκτακτες συνθήκες για τη χώρα.
Εκτιμάμε, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βιώνει, ότι η χώρα δέχεται έναν αισχρό εκβιασμό οικονομικής ασφυξίας με στόχο να υποταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές.
Η ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων αντικειμενικά καθίσταται μια αναγκαστική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς.
Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, πέραν όλων των άλλων, αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική υποκρισία, όχι μόνο της σημερινής αντιπολίτευσης η οποία στα χρόνια του Μνημονίου διέλυσε τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και ορισμένων συνδικαλιστών, που σήμερα εμφανίζονται ως όψιμοι υπερασπιστές της περιουσίας των κρατικών φορέων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι όσοι ηθελημένα ή αθέλητα εμφανίζονται πολέμιοι της μεταφοράς των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αντικειμενικά συντάσσονται με όλους εκείνους που στην ουσία παίζουν το παιχνίδι των ξένων και των εγχώριων συμφερόντων, που θέλουν τη χώρα έρμαιο των δανειστών και τοκογλύφων, και την οδηγούν να συρθεί λόγω της συνεχούς εκβιαστικής πιστωτικής ασφυξίας –που της επιβάλλουν – στην εφαρμογή των παράλογων απαιτήσεων τους.
Κατά συνέπεια, η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από «δανειστές» και «θεσμούς» και από τη στιγμή που πρόκειται για διασφαλισμένη τοποθέτηση χρημάτων, είναι εμφανές ότι διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Είναι ακόμα υποκρισία, αυτοί που με το περιβόητο κούρεμα των ομολόγων (PSI) το 2012 υπεξαίρεσαν από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς 11,8 δισεκατομμύρια €, εκ των οποίων το 1 δις € αφορούσε μόνο τις απώλειες του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), να εμφανίζονται σήμερα υπερασπιστές των αποθεματικών των κρατικών φορέων.
Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η απόφαση αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις αρμόδιες υπηρεσίας. Επίσης, τα αποθεματικά αυτά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και την κανονική πληρωμή των μισθών και συντάξεων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση, στηριγμένη στη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, να δυναμώσει τις αντιστάσεις της θέτοντας τα συμφέροντα του λαού πάνω από τα κέρδη και τις πολιτικές ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]