ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Γυρίζουμε σελίδα…

Στις 25 Γενάρη ο λαός μας και μαζί οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ηχηρό ράπισμα στις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας. Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης, που οδήγησε την κοινωνία στην απόγνωση και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση, ηττήθηκε εκλογικά. Ο λαός ύψωσε το ανάστημά του και επέλεξε το δρόμο της ελπίδας και όχι της υποταγής στο φόβο και την τρομοκρατία.
Το πολιτικό «συμβάν» της 25ης Γενάρη – διεθνών διαστάσεων πλέον – δεν ήρθε από μόνο του. Είναι προϊόν της αντίστασης και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της αδυσώπητης επίθεσης ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά-δημοκρατικά δικαιώματα.
Δώσαμε μάχες, ματώσαμε, τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει.
Από καλύτερες θέσεις, κοιτάμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία.
Συσπειρωνόμαστε ακόμα περισσότερο στα σωματείο μας και αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη το δημοκρατικό σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης για όλους.
Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και στις νέες συνθήκες δεσμεύονται να πρωταγωνιστήσουν με τη δράση τους στα σχολεία, στις ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ, στη διεκδίκηση των αιτημάτων και στον προσανατολισμό και την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεων στη βάση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου, είναι:
·         Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.
·         Κατάργηση του νομικού πλέγματος της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
·         Κατάργηση του νόμου για το «νέο Λύκειο», την «τράπεζα θεμάτων»  και την κατάρτιση, ως πρώτο βήμα στην πορεία προς τη 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
·         Μέτρα για την αποφασιστική μείωση των ανισοτήτων (στήριξη των παιδιών που συναντούν σοβαρές δυσκολίες στο σχολείο, μείωση του αριθμού των μαθητών/μαθητριών στα τμήματα κλπ).
·         Επανίδρυση των σχολείων που καταργήθηκαν χωρίς παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.
·         Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσο ξεπάγωμα της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και ψήφιση νέου μισθολόγιου με ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη. Aυξήσεις ειδικά στους νεοδιόριστους και δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.
·         Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ.
·         Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σύνολό τους και επαναφορά του ωραρίου.
·         Εκδημοκρατισμός της διοίκησης της εκπαίδευσης, κατάργηση του καθηκοντολογίου, ο σύλλογος διδασκόντων βασικό όργανο διοίκησης.
·         Αλλαγή στη σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με 3 αιρετούς στα 5 μέλη.

Για να γίνουν οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών οριστικό παρελθόν

Για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας,
 ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και όλη την αναγκαία γνώση

Αθήνα, Φλεβάρης 2015
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]