ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       Αιγάλεω 22-12-2014
ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 23 – Τ.Κ 12242 – ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΗΛ. FAX: 210-5910896

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Μετά τις εκλογές της 11ης Δεκέμβρη  για την ανάδειξη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ το νέο συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος
Κορδής Νεκτάριος
6977513534
Aντιπρόεδρος
Οικονόμου Δήμητρα
6977308481
Γεν. Γραμματέας
Νομίδη Κατερίνα
6947006236
Ταμίας
Παγουλάτου Ευαγγελία
6932315055
Οργ. Γραμματέας
Αντωνάτος Φάνης
6976118910
Μέλη
Μπαρούς Γιάννης
6977190576

Μακροδημήτρης Δημήτρης
6976786579

     Το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ σας καλεί να συσπειρωθείτε κοντά του για να παλέψουμε όλοι μαζί για τη λύση των παλιών και νέων οξυμμένων προβλημάτων του κλάδου και της εκπαίδευσης.
     Η νέα χρονιά ξεκινά με κυρίαρχο το ζήτημα της «αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης»  που αποτελεί το έναυσμα για τη δραστική συρρίκνωση, μέσω κατάργησης και συγχώνευσης τμημάτων και σχολείων, της Δημόσιας εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή επιβάλλοντας με πρωτοφανή αυταρχισμό και με παράκαμψη των Συλλόγων Διδασκόντων την «αξιολόγηση» σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, επιχειρούν να εμπεδώσουν την εργασιακή ανασφάλεια, το κλίμα φόβου και υποταγής, τη διάλυση της συναδελφικής αλληλεγγύης. Η αύξηση του ωραρίου, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, οι αναγκαστικές υπερωρίες, οι παράλληλες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε 4 ή 5 απομακρυσμένα μεταξύ τους σχολεία, δημιουργούν συνθήκες αφόρητης πίεσης και παρεμποδίζουν το εκπαιδευτικό έργο. Η αβάσταχτη μείωση μισθών και συντάξεων, οι μισθοί πείνας των νέων συναδέλφων, η πλήρης κατάργηση επιδομάτων και δώρων, η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οικονομική εξαθλίωση! Το «Νέο» Λύκειο που αναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες αποκάλυψε ήδη, από τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του, τον έντονα αντιπαιδαγωγικό του χαρακτήρα. Η Τράπεζα Θεμάτων αναπαράγει μία «προκρούστεια» λογική, αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε μαθητή και κάθε σχολικής τάξης. Ισοπεδώνει όνειρα, κλίσεις και ενδιαφέροντα, πετώντας στον Καιάδα όσους δεν χωρούν στα μέτρα της.
     Οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την οργάνωση μεγάλων συντονισμένων αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παρέμβουμε αποφασιστικά και δυναμικά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή!
    Συνάδελφισσες-οι το Δ.Σ σας καλεί, να αγκαλιάστε τις όποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα. Επίσης καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να μας γνωστοποιήσουν τον συνδικαλιστικό τους αντιπρόσωπο προκειμένου να διευκολύνεται η επικοινωνία τους με το σωματείο. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 14:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
Τέλος το νέο Δ.Σ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, ειρήνη, υγεία, κοινωνική δικαιοσύνη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος
                                Η  Γεν. Γραμματέας

                               Νομίδη Κατερίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]