ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                            
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
email:olme@otenet.gr
www.olme.gr                                                                         Αθήνα, 18/12/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όχι στην είσοδο ιδιωτικών κολλεγίων στα δημόσια σχολεία

Με έγγραφο του Υπουργού Παιδείας, εγκρίνεται η πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων του Deere στα δημόσια Λύκεια της χώρας, οι οποίες στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου.
Συγκεκριμένα, με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, «οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.»
Φαίνεται ότι δεν έφτανε στα ποικίλα κολέγια που λειτουργούν στην πατρίδα μας η προσφορά ισοτίμησης των πανάκριβών τίτλων τους με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ. Τώρα προσφέρονται και οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας βορρά στις επεκτατικές ορέξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.
Καθίσταται σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως προτεραιότητα της,  την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διαφήμιση των κολεγίων.  
Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Ε.Ε. για συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με τελικό όφελος στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας και ζητά από τους συλλόγους διδασκόντων των δημόσιων λυκείων να μην αποδεχτούν τις επισκέψεις εκπροσώπων του ιδιωτικού κολλεγίου στο σχολείο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]