ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Δυτικής Αθήνας χαιρετίζουν  τους  συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  εκπαιδευτικούς που με την ψήφο τους στις εκλογές της 5-11-2014 προχώρησαν στη μεγάλη ανατροπή, φέρνοντας τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στην πρώτη θέση στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας (34,9%) στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής (32,5%) και στο ΚΥΣΔΕ (30,9%) και εκλέγοντας αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου από τα ψηφοδέλτιά της και στα τρία Υπηρεσιακά Συμβούλια. Πανελλαδικά οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ κατέλαβαν την πρώτη θέση με ποσοστό 25,5% και εκλέγοντας παντού, σε όλη την επικράτεια, αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
     Στις εκλογές αυτές, που άλλαξαν ριζικά το χάρτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουμε ταυτόχρονα και  συνολική αύξηση του ποσοστού και των άλλων δυνάμεων της συνδικαλιστικής αριστεράς, ενώ σημαντική είναι η μείωση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ/ΠΕΚ και ΔΑΚΕ), που μέχρι πρότινος με την κυριαρχία τους στα υπηρεσιακά συμβούλια είχαν μετατρέψει την εκπροσώπησή τους στο θεσμό σε ρουσφετολογικό, παραγοντίστικο μηχανισμό και εξάρτημα της διοίκησης.
     Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ θα λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας, και θα βρεθούν πάλι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συναδέλφων, σε άμεση συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα.
     Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία η κατάσταση επιδεινώνεται επικίνδυνα. Καταρρακώνονται με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις καταδικάζουν συναδέλφους μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Η «αξιολόγηση-χειραγώγηση» επικρέμαται, δαμόκλειος σπάθη, πάνω από τον κλάδο. Η αισχρή πρακτική της απλήρωτης, εθελοντικής εργασίας με αντάλλαγμα κάποια μόρια βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ξεδιπλώνεται μια άθλια επίθεση συκοφάντησης και απαξίωσης της ΟΛΜΕ, του συνδικαλιστικού κινήματος και γενικότερα της συλλογικής δράσης από τους μνημονιακούς εγκάθετους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
     Σε αυτές τις συνθήκες η συσπείρωση στα σωματεία και η ενωτική, μαζική δράση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Το επόμενο διάστημα, μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ θα δώσουμε τη μάχη, μαζί με γονείς και μαθητές, για τα μεγάλα ζητήματα του δημόσιου σχολείου: λειτουργία σχολείων - κενά, «νέο» λύκειο, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση, διαθεσιμότητες - απολύσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την ολοσχερή ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να στηρίξετε μαζικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ της Δυτικής Αθήνας τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη (13:00) στη Διεύθυνση Δ/θμιας Γ΄ Αθήνας. Τέλος οι ΣΥΝΕΚ καλούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη! Το εργατικό κίνημα θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών!

Αθήνα, Νοέμβρης 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]