ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΟΙ «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ!
«Όταν ανέλαβα, λοιπόν, αυτή την ευθύνη βρήκα απέναντί μου συνδικάτα που είχαν διακόψει εδώ και τρία χρόνια την σχέση τους με την πολιτική ηγεσία. Χωρίς να αλλάξουμε πολιτικές, εφαρμόζοντας πολιτικές που βρήκαμε από τους προκατόχους μας και στρέφοντας το ενδιαφέρον μας μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους νόμους του 2011 και το 2012, ο διάλογος που ανοίξαμε και κάποιες θέσεις που υπερασπιστήκαμε μας έφεραν πάλι κοντά με τα συνδικαλιστικά κινήματα». 
Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στην ομιλία του στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης τονίζοντας ότι  αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές, τα συνδικαλιστικά κινήματα είναι ξεδοντιασμένα, άρα οι εξουσίες αδιαμεσολάβητες. 
«Μαζί με το κακό που το πήρε ο ποταμός χάθηκε και το καλό. Και για μία παράταξη της κεντροαριστεράς αυτό δεν μπορεί να είναι συμβατό με την πολιτική της φυσιογνωμία. Πολύ καλά δίνουμε έμφαση στα μαζικά κινήματα, στα ειδικά κινήματα,  στα συνδικαλιστικά κινήματα» υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας. 
Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς από το κομμάτι της παιδείας την προσέγγιση αυτή την κάνουμε και ήδη καρποφορεί. Θα το δείτε και στα αποτελέσματα, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν… Είναι ζητήματα ηθικής τάξης, πολιτικής αντιμετώπισης του διαλόγου, έλλειψης του ψευτοαυταρχισμού και καταστατικής αρχής αν την έχεις και την πιστεύεις ότι χωρίς μαζικά κινήματα, κόμματα δεν έχεις». 
ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το πόσο κοντά στα συνδικαλιστικά κινήματα ήρθε ο Υπουργός, φάνηκε από την απαξιωτική και απαράδεκτη στάση του απέναντι σε μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και στο συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά κατά την πρόσφατη συνάντηση μαζί τους. Όσο για την πρόβλεψη του ότι η πολιτική του θα καρποφορήσει με τα αποτελέσματα των εκλογών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (καλώντας μας ουσιαστικά να στηρίξουμε συγκεκριμένη παράταξη και υποψηφίους), το εκπαιδευτικό κίνημα στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη θα του στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που υπονομεύει καθημερινά τον Έλληνα εκπαιδευτικό και το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, γκρεμίζοντας τα απομεινάρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Αθήνα 3 Νοέμβρη 2014
Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό Μέλος του ΚΥΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]