ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                      
Αιγάλεω 28-9-2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΨΝΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ), δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη  αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή της στην κατάργηση των Ψυχιατρείων. 
 Η πληρότητα του Νοσοκομείου είναι 130 % και κάθε χρόνο εισάγονται 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής  υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου, διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 Κέντρα Ψυχικής Υγείας στους Αγ. Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται  26.000 περιστατικά το χρόνο.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες!
     Διεκδικούμε:
  • Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο. - ιδιώτες) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμία μεταφορά  κλινικών – υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά Διαθεσιμότητα- Κινητικότητα- Απόλυση!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσων υπηρετούν στο ΨΝΑ, αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλων των πολιτών σε σύγχρονες, ποιοτικές Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.  
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής συμπαρίσταται ολόθερμα στον αγώνα τους και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στη συναυλία για τη στήριξη των εργαζομένων του ΨΝΑ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ)

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Κορδής

Ο Γεν. Γραμματέας

Συμεών Νικολαΐδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]