ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ
 
 




Tο ζήτημα των συγχωνεύσεων μας αφορά ΟΛΟΥΣ.
Όλοι την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 2:00μ.μ. στην  κινητοποίηση και παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Τσόχα 13),  μαζί με Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων.

    Συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με την εφαρμογή μέτρων που στοχεύουν στην μείωση της ποσότητας των εκπαιδευτικών δομών με παράλληλη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και σχολική μονάδα. Η πολιτική αυτή στοχεύει στη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Σχεδιάζεται να συγχωνευτούν συνολικά 1.700 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (1.400 Α/θμια και 300 Β/θμια) όπως έχουν ήδη εγγράψει στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
      Σε πρώτη φάση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία.  Συγχωνεύονται 128 δημοτικά  και 74 νηπιαγωγεία, χάνονται δηλαδή από τον χάρτη της εκπαίδευσης 79 δημοτικά και 67 νηπιαγωγεία ! Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις των ολοήμερων τμημάτων που χάνονται στα συγχωνευμένα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.
      Στο Αιγάλεω άλλο ένα ιστορικό σχολείο, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, που  από τις αίθουσες του πέρασαν χιλιάδες Αιγαλιώτες, το 16ο Δ.Σ εξαφανίζεται από το σχολικό χάρτη με μια απλή Υπουργική Απόφαση.
   Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες συγχωνεύσεις προκειμένου να «μετρήσει» αντιδράσεις από γονείς μαθητές  εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει στην εφαρμογή του συνόλου  της αντιλαϊκής  πολιτικής της. Η πολιτική των συγχωνεύσεων ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά. Θα έχουμε πολιτική περικοπών και στην αρχή του νέου σχολικού έτους (συμπτύξεις, διασπορά μαθητών). Από τις συγχωνεύσεις δεν κινδυνεύουν μόνο τα συστεγαζόμενα σχολεία, αλλά και σχολεία με σχετικά μικρό αριθμό μαθητών, αφού το ΥΠΑΙΘ προωθεί το μοντέλο των πολυδύναμων και πολυθέσιων σχολείων, για να λειτουργήσουν ως ΕΑΕΠ και ταυτόχρονα με την μείωση του κόστους να μονιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας μέσω των ΕΣΠΑ.
 Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει σχολεία γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις υπηρεσίες του και την τοπική κοινωνία. Σε όλη τη διαδικασία έγινε φανερό ότι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως απλοί αριθμοί που προκύπτουν από διαιρέσεις. Για όλους αυτού τους λόγους :

-  Καλούμε την Ένωση Γονέων Αιγάλεω, τους συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ, τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται την κατάργηση των σχολείων μας.
Όλοι την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 2:00 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Τσόχα 13),

Δεν έχουμε άλλη ελπίδα εκτός από τη συλλογικότητα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]