ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

56155_1
Ανατρέπουμε το Μνημόνιο στην κοινωνία!
Ακυρώνουμε τις επιπτώσεις του στην παιδεία!

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεωρούμε αναγκαίο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να απευθυνθούμε σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλη την κοινωνία, και να δηλώσουμε τις συλλογικές μας δεσμεύσεις και την πολιτική μας βούληση ως ΣΥΡΙΖΑ:

Θα πάμε κόντρα στη «σταθερότητα» που επαγγέλλονται όλοι εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα στις πολιτικές της Τρόικα και των Μνημονίων.

Θα συγκρουστούμε με όλους εκείνους που οδήγησαν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία υπονομεύοντας και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, τη δημόσια υγεία, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες στο σύνολό τους.

Θα ανατρέψουμε τη «σταθερότητα» των δύο εκατομμυρίων ανέργων, των χιλιάδων ανασφάλιστων, της εργασιακής ανασφάλειας και της ανασφάλιστης εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, του ξεπουλήματος του νερού και της ενέργειας στους ιδιώτες.

Θα καταργήσουμε το νέο σύστημα υποχρεωτικής «αξιολόγησης» των δημόσιων υπαλλήλων, που με τον προσδιορισμό συγκεκριμένων ποσοστών για την προαγωγή οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στη στασιμότητα και την απόλυση.

Θα αποτρέψουμε την κοινωνική στασιμότητα και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, που οδηγεί καθημερινά σε ανθρωποθυσίες χιλιάδες συμπολίτες μας στο βωμό της ευημερίας των αριθμών και του success story.

Θα ακυρώσουμε την πολιτική της συνεχούς μείωσης των πόρων της δημόσιας εκπαίδευσης, που μόνο στο διάστημα 2009-2014 μειώθηκαν κατά 35,5%, με αποτέλεσμα να κλείσουν πάνω από 1.200 δημόσια σχολεία και 120 Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), δίνοντας τη θέση τους σε δεκάδες ιδιωτικά ΙΕΚ.

Θα αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση κατά 47% ως το 2016, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέες συγχωνεύσεις (προβλέπονται 1.676 μόνο για το 2014), με οδυνηρές επιπτώσεις στους μαθητές και μαθήτριες  και στις οικογένειές τους, καθώς και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Θα τερματίσουμε τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, που οδήγησε σε απολύσεις 10.000 αναπληρωτών, σε υποχρεωτική μετάταξη 5.000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις, ενώ στο σύνολο οι απώλειες φτάνουν τους 30.000 εκπαιδευτικούς το 2013.

Θα καταργήσουμε τον μορφωσιοκτόνο νόμο για το «νέο Λύκειο» την ΤΕΕ και τη «μαθητεία», που θα οδηγήσει σε εκτίναξη τα ποσοστά της μαθητικής διαρροής και θα στερήσει από τους πολίτες του αύριο την αναγκαία, πολυδιάστατη γενική μόρφωση που χρειάζονται.

Θα θέσουμε τέρμα στις πρακτικές της συνεχούς τρομοκράτησης των μαθητών με τις αθρόες προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα, καθώς και  στις εκδικητικού χαρακτήρα αναπληρώσεις μαθημάτων, που στοχεύουν στον πειθαναγκασμό και στη χειραγώγηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Θα ακυρώσουμε κάθε μέτρο που οδηγεί σε μισθολογική ασφυξία τους εργαζομένους, που επιδεινώνει αφόρητα τις συνθήκες εργασίας μας, που υπονομεύει τα εργασιακά μας δικαιώματα και οδηγεί σε διαθεσιμότητες και απολύσεις συναδέλφους μας.

Θα ανατρέψουμε τις εξοντωτικές συνέπειες του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και των προηγηθέντων νομοθετημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που οδήγησαν σε ανατροπή των συνθηκών ζωής χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους, καθώς υποχρεώθηκαν να αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα σχολή, πόλη και επαγγελματικά δικαιώματα. Θα ακυρώσουμε τις διαγραφές φοιτητών από τα πανεπιστήμια.

Θα θέσουμε φραγμό στην πολιτική του συνεχούς διασυρμού της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς  και των καλύτερων και αρχαιότερων πανεπιστημίων της χώρας, όπως δεν θα συγχωρήσουμε εκείνους που προσπάθησαν να εξαφανίσουν το διοικητικό τους προσωπικό με διαθεσιμότητες - απολύσεις, καταργώντας στην ουσία το αξιολογημένο δημόσιο Πανεπιστήμιο προς χάρη του κάθε τυχάρπαστου ιδιωτικού ευρωπαϊκού ή αμερικανικού Κολλεγίου.

Δεν θα συγχωρήσουμε όσους εκχώρησαν σε γνωστούς σχολάρχες - μικροπωλητές ονείρων τα επαγγελματικά δικαιώματα που αρνήθηκαν επί χρόνια σε πτυχιούχους δημοσίων ιδρυμάτων.

Παραδίδουμε στη χλεύη της εκπαιδευτικής κοινότητας εκείνα τα στελέχη της κυβέρνησης που με αγοραίο τρόπο επιχείρησαν να ρυθμίσουν τα ζητήματα της εκπαίδευσης με  Νομοσχέδιου για τις λαϊκές αγορές: η παιδεία, τα φρούτα και τα λαχανικά στο ίδιο νομοσχέδιο-πάγκο προς πώληση.

Θα προασπίσουμε, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, το Σύνταγμα και το άρθρο 16. Οι Εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσουμε σε αυτόν τον αγώνα.

Οι Εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τους συναδέλφους,
τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους φοιτητές/-ιες και μαθητές/-ιεςκαι τις οικογένειες τους
να διαγράψουμε όλοι μαζί τη «σταθερότητα» της συνεχιζόμενης βαρβαρότητας
και τους εκφραστές, της μια και καλή, στις κάλπες του Μαΐου.

Θα είναι η μέρα της δικής μας αξιολόγησης,
και θα είναι αμείλικτη για τους εκφραστές των μνημονίων.

Ψηφίζουμε:
Ø  ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή
Ø  «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ – Ρένα Δούρου» στην Περιφέρεια Αττικής
Ø  «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ – Γαβριήλ Σακελλαρίδη» στο Δήμο Αθηναίων

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]