ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΥΣΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΑΛΛΑΓΗ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Αθήνα, 1-5-2014
Σε συνεδρίαση του το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής στις 30/04/14, συζήτησε μετά από πρόταση του Περιφερειακού διευθυντή, την απαλλαγή των παρακάτω  συναδέλφων από τα καθήκοντά τους, λόγω της σθεναρής στάσης που κράτησαν ενάντια στην αυτοαξιολόγηση :
α) Καρυστινός Πέτρος, διευθυντής Γυμνασίου Γαλατά
β) Μουμούρης Νικόλαος, διευθυντής 2ου Γυμνασίου Περάματος
γ) Μαρίνης Στυλιανός, υποδιευθυντής Μουσικού Σχολείου Πειραιά
Απέναντι στους παραπάνω συναδέλφους, που συντάχτηκαν  με τις αποφάσεις του κλάδου (ΟΛΜΕ) και με τη θέληση των εκπαιδευτικών του σχολείου τους, και δεν όρισαν ομάδες εργασίας ακόμα και μετά την τρίτη υπουργική απόφαση, η πλειοψηφία του συμβουλίου στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ  δεν κράτησε την ίδια στάση, αλλά μερολήπτησε, παρά το ότι και οι τρεις υπέβαλαν παραίτηση για τον ίδιο λόγο, όπως φαίνεται και στις αιτήσεις τους. Ο διευθυντής της Περιφέρειας πρότεινε να μην απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους οι συνάδελφοι Καρυστινός Πέτρος (ψήφοι 3 – 2) και Μαρίνης Στυλιανός (ψήφοι 3 – 2) αλλά όμως να ακολουθηθεί γι΄ αυτούς η …νόμιμη διαδικασία (στα σχολεία τους εν τω μεταξύ συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας. Για παράδειγμα στο Γυμνάσιο Γαλατά συνάδελφοι κάτω από πίεση συγκρότησαν οι ίδιοι ομάδες).
Αντίθετα, στην περίπτωση του συναδέλφου Μουμούρη Νικόλαου, διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Περάματος (μοναδικό σχολείο όπου δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας), ο Περιφερειακός διευθυντής πρότεινε με τιμωρητικό τρόπο και η πλειοψηφία υπερψήφισε (4 υπέρ – 1 κατά) την απαλλαγή από τα καθήκοντά του. Η στάση του Περιφερειακού διευθυντή και της πλειοψηφίας του ΑΠΥΣΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ήταν στη λογική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών και στην κατεύθυνση της εφαρμογής των επίμαχων υπουργικών εγκυκλίων, για τη νομιμότητα των οποίων η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη δικαστικά.
Επισημαίνουμε ότι ο δεύτερος αιρετός, της ΔΑΚΕ, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής και των τριών από τα καθήκοντά τους,  υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν και η «επιθυμία» τους σύμφωνα με την αίτηση παραίτησης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ως αιρετοί και σεβόμενοι την πλειοψηφία του κλάδου, που έδωσε και δίνει αγώνα για να μην περάσουν οι αυταρχικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για την ΄΄αυτοαξιολόγηση΄΄ – ΄΄ατομική αξιολόγηση’’, σχεδιασμοί που οδηγούν στον πειθαναγκασμό των συναδέλφων, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στο άνοιγμα νέων δεξαμενών κινητικότητας και απολύσεων, ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΧΙ στην απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, διότι οι συνάδελφοι έπραξαν ορθώς συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου, και θεωρούμε αδιανόητο, όπως δηλώσαμε και στη συνεδρίαση, να  έρθει για συζήτηση αυτό το θέμα. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Υπουργείου Παιδείας με το «εντέλεσθε» μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω, σε σκοτεινές ανελεύθερες εποχές.
Καταγγέλλουμε τις κατασταλτικές λογικές του διευθυντή και της πλειοψηφίας του ΑΠΥΣΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, και την τρομοκράτηση των στελεχών που αντιστάθηκαν στη νέα επιστράτευση του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε τον κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την περίπτωση που ο Περιφερειακός διευθυντής προχωρήσει σε διώξεις.
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Οι συνάδελφοί μας διευθυντές, τιμώντας το ρόλο τους, υπερασπίστηκαν τις δημοκρατικές κατακτήσεις και την ελευθερία του εκπαιδευτικού, που βάλλονται από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, του υπουργείου και  της Διοίκησης. Με θάρρος και αποφασιστικότητα αντιστάθηκαν, γιατί όπως άλλωστε οι ίδιοι δηλώνουν, δεν θέλουν να είναι ανθρωποφύλακες, αλλά διευθυντές σε ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο. Είναι οι προπομποί ενός μεγάλου αγώνα, μιας σύγκρουσης αναπόφευκτης, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας και στα νέα μέτρα που  έρχονται ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, αν δεν κινητοποιηθούμε ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΒΟ, για Να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  τις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους λειτουργούς του.


Οι Αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ
ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (αναπληρωματικός)
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο  των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων            

                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]