ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση της «Αλληλέγγυας Πόλης» για το εκλογικό αποτέλεσμα
και τον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών
Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, 4.887 συμπολίτες μας, επέλεξαν την «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης», φέρνοντάς την στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15,20% και 3 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.
Η επιλογή αυτή των χιλιάδων συμπολιτών μας μας γεμίζει με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και ευθύνη για την συνέχεια του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών και καλλικρατικών πολιτικών και την προσπάθεια να γίνει το Ίλιον μια πόλη ανθρώπινη και πραγματικά αλληλέγγυα.
Η στήριξη που λάβαμε αποτελεί για εμάς την εντολή για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανοιχτά, δημοκρατικά και ενωτικά. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα μήνυμα προς όλες τις αριστερές δημοκρατικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις να οικοδομήσουμε όλοι μαζί πάνω στα κοινά μας σημεία. Άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Οι πολίτες που μας στήριξαν μπορούν να είναι βέβαιοι πως η «Αλληλέγγυα Πόλη» θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά σ' αυτή την κατεύθυνση και πως με την καθημερινή της παρουσία και τη δράση της στην πόλη, θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που αυτοί της έδειξαν στην πρώτης της εκλογική κάθοδο.
Πάρα τη μεγάλη αυτή επιτυχία της «Αλληλέγγυας Πόλης», το αποτέλεσμα, όπως διαμορφώνεται, δεν τη βρίσκει στον δεύτερο γύρο. Καλούμε, λοιπόν τους πολίτες που στήριξαν την «Αλληλέγγυα Πόλη» να σκεφτούν την επιλογή τους με τα ίδια αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια και να απορρίψουν για ακόμη μία φόρα τις μνημονιακές δυνάμεις και τους τοπικούς εκφραστές τους.
Φαίνεται από την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, πως οι δημοτικές παρατάξεις του κ. Ζενέτου και κ. Καούκη αποτελούν απλά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθώς κι οι δύο αποτελούν τις κυβερνητικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) στην περιοχή, οι οποίες για χρόνια συντάσσονται μαζί σε όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν τους όρους μιας πραγματικά διαφορετικής δημοτικής αρχής.
Γι' αυτούς τους λόγους η «Αλληλέγγυα Πόλη» τιμώντας την ψήφο των πολιτών και κρατώντας συνεπή στάση δεν στηρίζει καμία από τις δύο παρατάξεις και καλεί τους πολίτες να μην τις ψηφίσουν.
Παρόλα αυτά, οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 25ης Μαΐου και να ολοκληρώσουν το βήμα που έκαναν στον πρώτο γύρο, ψηφίζοντας για μια αριστερή και αγωνιστική διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τη «Δύναμη Ζωής» και την υποψήφια Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, αλλά και να δώσουν ισχυρό μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών της λιτότητας, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.
Η προσπάθεια της «Αλληλέγγυας Πόλης» μόλις ξεκίνησε και την επόμενη μέρα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη δύναμη και ενθουσιασμό. Απαραίτητο στοιχείο γι' αυτό αποτελεί η ενεργοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης μας.
Για να αγωνιστούμε για μια πόλη ισότητας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης!
Για να αλλάξουμε τις ζωές μας!
Ίλιον, 20 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]