ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό των αιρετών στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Αριθμός Αιτήσεων Μετάθεσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Στο συνημμένο πίνακα που ακολουθεί σας κοινοποιούμε το πλήθος των αιτήσεων μετάθεσης ανά ειδικότητα και τύπο αίτησης. Πιο συγκεκριμένα υποβλήθηκαν: 8701 αιτήσεις για τις Γενικές μεταθέσεις, 595 για τα Μουσικά σχολεία, 131 για τα Καλλιτεχνικά και 109 για τα Διαπολιτισμικά σχολεία. Με βάση την τελευταία ενημέρωση την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η εγκύκλιος υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων για τη σύνταξη των πινάκων κενών οργανικών θέσεων για τις μεταθέσεις του σχολικού έτους 2014-2015. Είναι προφανές ότι με βάση τα χρονοδιαγράμματα οι διαδικασίες των μεταθέσεων θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη Ιουλίου! Μια τέτοια εξέλιξη θα καθυστερήσει και τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών).
   Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πίνακες Α΄ (από την κάθε σχολική μονάδα) και οι πίνακες Β΄ και Γ΄  ( από τα οικεία ΠΥΣΔΕ).  Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να έχουν την ευθύνη προσδιορισμού κενών και πλεονασμάτων για τους πίνακες μεταθέσεων. Όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά το σύστημα “plan.sch.gr” με χιλιάδες τεχνητά πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες! Η χρήση του my school συνεπώς τη φετινή χρονιά, θα προκαλέσει μια αντίστοιχη ή και χειρότερη κατάσταση!
   Παράλληλα στο δεύτερο πίνακα σας κοινοποιούμε τους αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) που εργάστηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος. Πιο συγκεκριμένα εργάστηκαν 468 εκπαιδευτικοί με πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1623 από προγράμματα ΕΣΠΑ που λειτούργησαν μετά τις 6 Δεκέμβρη. Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών είναι 2091. Αν συνυπολογίσουμε τους χιλιάδες αναπληρωτές που εργάστηκαν στην ειδική αγωγή, στην ενισχυτική διδασκαλία αλλά και το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων, είναι απόλυτα ρεαλιστικό το αίτημα της ΟΛΜΕ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
     



Αθήνα 27/5/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534, 6984517453
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)



                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]