ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην τελευταία ΓΣ Προέδρων παρουσίασα το σχέδιο διάλυσης των εργασιακών μας σχέσεων που επιχειρείται από το Υπουργείο "Παιδείας". Κατηγορήθηκα από την πλευρά κάποιων για τρομολαγνεία! Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα, δε χρειάζεται κατά την άποψη τους να ενοχλούμε την Κυβέρνηση! Μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα φάνηκαν αρκετά στοιχεία της επίθεσης! ΠΔ για υποχρεωτικές μεταθέσεις, νέα εγκύκλιος Κεδίκογλου και έπεται συνέχεια με τα 5 σεμινάρια για την αξιολόγηση στο χώρο του Υπουργείου!
Επί της ουσίας:
1. Με τα σημερινά δεδομένα, δε φαίνεται να βγαίνει εγκύκλιος για τις κανονικές μεταθέσεις, με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Βρισκόμαστε στις 6 Μάρτη και είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ημερομηνίες ακόμη και αν η εγκύκλιος έβγαινε σήμερα! Είναι πολύ πιθανό να επιδιώξουν την παράκαμψη των Υ.Σ. μέσα από το my school για πίνακες κενών-πλεονασμάτων. Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και να αναδείξουν νέες μορφές "συλλογικού ρουσφετιού" αντίστοιχου με τις μετατάξεις! Θα πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να παγώσει το ΠΔ και να απαιτήσουμε την άμεση έκδοση της εγκυκλίου μεταθέσεων.
2. Η νέα εγκύκλιος Κεδίκογλου, είναι δείγμα του αδιεξόδου τους στο θέμα της αυτοαξιολόγησης! Στη Γ΄Αθήνας για παράδειγμα 1 σχολείο (πιλοτικό) στα 140 έκανε ομάδες εργασίας! Επαναλαμβάνει τα γνωστά και προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα του κλάδου. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά αποφασιστικότητα! Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό! Το "ή εμείς ή αυτοί" δεν είναι πλέον ένα απλό σύνθημα...
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]