ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

(Πρόταση της ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ για την καταδίκη των συναδέλφων του 2ου Γυμνασίου Νάξου)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
Πριν από 4 χρόνια, μαθητής του 2ου Γυμνασίου Νάξου έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, όταν κατά τη διάρκεια σχολικού περιπάτου καταπλακώθηκε από ποδοσφαιρικό τέρμα στην αυλή του δημοτικού σχολείου της περιοχής στην οποία πραγματοποιήθηκε ο σχολικός περίπατος του σχολείου του. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ως συνοδοί εδώ και 4 χρόνια βιώνουν μια αφάνταστη ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία. Διώχθηκαν με ΕΔΕ και πειθαρχικά, υπέστησαν το διασυρμό από μέρος της κοινής γνώμης της κλειστής τοπικής κοινωνίας που έφτασε μέχρι και την κοινωνική τους απομόνωση, και τέλος 13 συνοδοί και η διευθύντρια του σχολείου καταδικάστηκαν το Φλεβάρη του 2014 από ποινικό δικαστήριο μετά από 20 δικάσιμες, σε βαριές ποινές για συλλογική ευθύνη (10μηνη φυλάκιση με αναστολή για 13 εκπαιδευτικούς και 20 μήνες με αναστολή για τη διευθύντρια).
Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει περίτρανα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του έργου των εκπαιδευτικών αλλά και την ασάφεια της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά σχολικούς περιπάτους και εκδρομές, την οποία έχει από παλιότερα επισημάνει η ΟΛΜΕ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων και η Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, αφού εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην πενθούσα οικογένεια του μαθητή, εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους και στη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νάξου, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται πλάι τους μέχρι την τελική τους δικαίωση, και ζητούν από την ΟΛΜΕ:
να καλύψει νομικά και οικονομικά όποιους από τους συναδέλφους το επιθυμούν, κατά τη διαδικασία της έφεσης την οποία έχουν ήδη ασκήσει.
να καλύψει κατά το δυνατόν τα δικαστικά έξοδα που έχουν κάνει μέχρι τώρα.
να θέσει το ζήτημα του νέου πειθαρχικού κώδικα σε Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρησή του, ειδικά τη στιγμή που πολλοί συνάδελφοί μας διώκονται βάσει του συγκεκριμένου κώδικα.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας:
1. Να δεσμευτεί το Υπουργείο, ότι δε θα υπάρξει καμία περαιτέρω πειθαρχική ή άλλη υπηρεσιακή δίωξη των συναδέλφων και της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Νάξου.
Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τους συναδέλφους όλου του κλάδου να απέχουν από το να συνοδεύουν σε περιπάτους, εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες, για να διαφυλάξουν την εργασιακή αλλά και την ψυχική τους ασφάλεια.
2. Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει νομικά όλους τους εκπαιδευτικούς που ορίζονται συνοδοί σε περιπάτους, εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες (Θέση της ΟΛΜΕ ήδη από το 1985,και το 2ο Συνέδριό της).
Αθήνα, 15 Μάρτη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]