ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.
Να αποσυρθεί το Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις
Στις 28/2/2014 το ΥΠΑΙΘ, έχοντας καταστρατηγήσει κάθε χρονικό όριο για τις κανονικές μεταθέσεις, η εγκύκλιος των οποίων πρέπει να εκδίδεται - σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 - μέσα στο Νοέμβριο, έδωσε στη δημοσιότητα το Π.Δ. 28 για τις αναγκαστικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, το οποίο αποτελεί την πιο ωμή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα μας. Πρόκειται για την πιο βίαιη και άδικη ανατροπή όχι μόνο εκπαιδευτικών δεδομένων αλλά ανθρώπινων ζωών.
Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τελικά θα γίνουν κανονικές μεταθέσεις με τη διαδικασία που ξέραμε έως σήμερα ή αν το ΥΠΑΙΘ με το συγκεκριμένο Π.Δ. καταργεί στην ουσία τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες θα αντικατασταθούν από ρουσφετολογικές μετακινήσεις με υπουργικές αποφάσεις, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, με κατάργηση του ρόλου των υπηρεσιακών συμβουλίων, με προφανή σκοπό και στόχο τη ψηφοθηρία. Άλλωστε το ΥΠΑΙΘ έδειξε με τις μαζικές αποσπάσεις στο υπουργείο και στις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ αλλά και τις μετατάξεις το δρόμο που επιλέγει για τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Με το συγκεκριμένο Π.Δ. ο υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια παραγωγής εκπαιδευτικών χωρίς ωράριο, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς οργανικές, μετακινούμενους σ’ όλη την επικράτεια. Με τις γνωστές από το περασμένο καλοκαίρι μεθόδους της αύξησης  του ωραρίου, των συγχωνεύσεων τμημάτων ή σχολικών μονάδων ακόμα και την κατάργησή τους, δημιουργούν τεχνητά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των μετακινούμενων, διαθέσιμων και εν τέλει απολυόμενων.
Το ΥΠΑΙΘ με το συγκεκριμένο Π.Δ. λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής, αφού:
Όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν δήλωση προτίμησης «συναινούν» στη μετακίνηση τους οπουδήποτε.
Προσπαθεί να διασπάσει τον κλάδο σε παλιούς και νέους (με δωδεκαετή προϋπηρεσία).
Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στους νέους συναδέλφους, οι οποίοι είναι και οι πλέον χαμηλόμισθοι και η δυνατότητα επιβίωσής τους καθίσταται αδύνατη, αν μετατεθούν αναγκαστικά εκτός της περιοχής κατοικίας τους.
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούν σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο να δώσει ενωμένος με τους αγώνες του τη δική του απάντηση στους επίδοξους διασπαστές και εκβιαστές του ΥΠΑΙΘ, ανατρέποντας τις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και έχουν οδηγήσει τη χώρα και το λαό μας σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]