ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό των αιρετών στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 31/1/2014
    
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 6-2-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Αποδεσμεύτηκε εκπαιδευτικός Δ.Ε. για μετάταξη σε Διοικητική θέση για λόγους υγείας.
  2. Τροποποιήθηκε απόσπαση εκπαιδευτικού από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κατόπιν ενστάσεως του.
  3. Το Συμβούλιο έκανε δεκτές 3 αιτήσεις για ακύρωση της ανάκλησης απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
  4. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν 9 αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για παραίτηση από την υπηρεσία. Παράλληλα έγινε δεκτή μια αίτηση ανάκλησης παραίτησης εκπαιδευτικού. Ενημερωθήκαμε ότι το 2013 είχαμε συνολικά 6689 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από την υπηρεσία!
  5. Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ η συζήτηση θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση. Ενημερωθήκαμε, επίσης, από τα Διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι τη Δευτέρα 10/2/14 θα έχουν τις απαντήσεις των Δ/νσεων Εκπ/σης για τα λειτουργικά κενά που πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών. Οι προσλήψεις αυτές ( σε περιορισμένο αριθμό)  θα καλύψουν λειτουργικά κενά που υφίστανται σε όλες τις περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ζητήσουμε να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κενών από την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αποσπάσεων. Δυστυχώς ο περιορισμένος αριθμός  αποσπάσεων από την αρχή της χρονιάς, έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες σε οικονομική εξαθλίωση και σε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα!
  6. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 177 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση. Παράλληλα έγιναν 98 τροποποιήσεις μετατάξεων κατόπιν ενστάσεων και 38 ανακλήσεις μετατάξεων εκπαιδευτικών οι οποίοι επιστρέφουν στις Διευθύνσεις Δ.Ε από τις οποίες μετατάχθηκαν. Επί των αποφάσεων αυτών υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και μη δημοσιοποίηση των μορίων. Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί που αδικήθηκαν από τη διαδικασία αυτή πρέπει να υποβάλλουν ένσταση.     

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Η Απεργία της 7ης Φλεβάρη είναι μέρα μάχης όλου του εκπαιδευτικού κόσμου ενάντια στην πολιτική των απολύσεων. Είναι αγώνας να μη μείνει κανείς εκπαιδευτικός και μαθητής έξω από το σχολείο. Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας  
είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την  αξιοπρέπειά μας απέναντι σε μια πολιτική  που διαλύει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ασφάλιση. Στον αγώνα αυτό απαιτείται η συστράτευση  όλων μας!

Αθήνα 6/2/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)

          




εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]