ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΠΑ καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Υπουργός Παιδείας κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνη, επειδή ο τελευταίος δεν κατέστειλε την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.  Πρώτη φορά μετά από τη δικτατορία του Μεταξά διώκεται δημοκρατικά εκλεγμένος εν ενεργεία Πρύτανης για καθαρά πολιτικούς λόγους. Αφενός διότι αρνήθηκε να παίξει κατά τη διάρκεια της θητείας του τον ρόλο του τοποτηρητή του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στο Ίδρυμά του. Αφετέρου διότι, την κρίσιμη αυτή περίοδο που οι διοικητικοί με τη συμπαράσταση των Συλλόγων ΔΕΠ του ΕΚΠΑ βρίσκονται στη 13η εβδομάδα των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους, αρνήθηκε να ζητήσει την εισβολή της αστυνομίας που επιτακτικά του ζητούσαν να κάνει ο Υπουργός, πολλά ΜΜΕ, το Συμβούλιο του Ιδρύμαρος και, δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι. Τιμωρεί λοιπόν ο κ. Αρβανιτόπουλος τον Πρύτανη διότι προσπαθεί να υπερασπιστεί την αυτοτέλεια του πανεπιστημίου επιδεικνύοντας  το δημοκρατικό ήθος που αντιστοιχεί στον πανεπιστημιακό δάσκαλο.
Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ με την πρόσφατη απόφασή της αρνείται να παίξει τον ρόλο του τιμωρού παραδίδοντας τον Πρύτανη του ιδρύματος βορά στον μηχανισμό πειθάρχησης και τιμωρίας που ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει στήσει εδώ και καιρό με την αγαστή συνεργασία του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ εναντίον του κ Πελεγρίνη και όλων όσων μάχονται για ένα δημοκρατικό, ακαδημαϊκό, δημόσιο πανεπιστήμιο. Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΙ αποδεικνύει για άλλη μία φορά τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον, μιας και αναλαμβάνει τον ρόλο του κυβερνητικού επιτρόπου. Το κατηγορητήριο κατά του Πρύτανη  σε συνδυασμό με την συνεχή συκοφαντική και χυδαία επίθεση εναντίον του προσώπου του και του δημόσιου πανεπιστημίου εντάσσονται στο σχέδιο της γενικότερης εκτροπής από τα δημοκρατικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης. Ο κ Αρβανιτόπουλος δεν διστάζει να παραβιάζει το Σύνταγμα που σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5, ορίζει τα Α.Ε.Ι. ως πλήρως αυτοδιοικούμενα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλ. ως έχοντα την εξουσία να αντιμετωπίζουν τις κάθε είδους υποθέσεις τους με δικά τους όργανα. Αλλά αυτά είναι πολυτέλειες για τον ΥΠΑΙΘ που σε συνέχεια με την κ. Διαμαντοπούλου έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του πανεπιστημίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑ εκφράζει την αμέριστη αγωνιστική του στήριξη στον  Πρύτανη του ΕΚΠΑ, στους αγωνιζόμενους διοικητικούς και Συλλόγους ΔΕΠ και καλεί τον κ Αρβανιτόπουλο, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή για τα πανεπιστήμια, να πάρει πίσω την αντισυνταγματική και τόσο επικίνδυνη για το μέλλον του Πανεπιστημίου πειθαρχική δίωξη κατά του Πρύτανη και να συνεχίσει τον διάλογο με τους διοικητικούς υπαλλήλους, τον οποίο ο ίδιος ανέστειλε με την βίαιη παραπομπή του Πρύτανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]