ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών





Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σήμερα, Πέμπτη 28-11-2013 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιστορικού ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η καθεμιά και ο καθένας μας αναμετριέται με την συνείδησή του, με τις αξίες της συναδελφικής αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της ατομικής αρετής και της προσωπικής αξιοπρέπειας.
Θα ακολουθήσουμε το νικηφόρο δρόμο των παραπάνω αξιών ή το δρόμο του κατακερματισμού, του ατομισμού και της ήττας. Ταπεινά και κατανοώντας τις δυσκολίες της ζωής κάθε συναδέλφισσας, κάθε συναδέλφου έχουμε τη γνώμη ότι με συνείδηση και ευθύνη οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον συλλογικό δρόμο, τον κοινό συναδελφικό της αξιοπρέπειας και της ηθικής.
 Όταν απέναντί σου έχεις μια εξουσία που λεηλατεί τα δικαιώματά σου στη ζωή, που σε ταπεινώνει για να υπηρετήσει αλλότρια προς πολίτες συμφέροντα, τότε εμείς όλες και όλοι δεν έχουμε άλλο παρά να ακολουθήσουμε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.  Να συνεχίσουμε τον απεργιακό μας αγώνα που ξεκίνησε εδώ και 12 εβδομάδες και έχει στο πλάι του τους φοιτητές, τους γονείς και την κοινή γνώμη.

Τι είναι όμως αυτές οι εξαγγελίες-προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που κάποιοι θεωρούν ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση ;
§  Είναι μια προσχηματική πρόταση διαλόγου, που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγωνιζόμενων απεργών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.
§  Είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Υπουργού Παιδείας για να πει στην κοινωνία ότι δήθεν νοιάζεται για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, ενώ με την πολιτική του το διαλύει και επιδιώκει να το μεταλλάξει, να το υποβαθμίσει σε ΙΕΚ. Είναι προσπάθεια να ξεφύγει, να ξεπεράσει τα πολιτικά του αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας για να κτυπήσουν τον αγώνα μας χρησιμοποιούν τις πιο ακραίες πρακτικές αυταρχισμού και εκφοβισμού.
 Πήραν αποφάσεις που στόχο είχαν  το διχασμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Δεν μας δίχασαν, δεν μας οδήγησαν σε κατάσταση ο ένας να υποβλέπει τη θέση του άλλου. Ο αγώνας μας κρατάει 12 βδομάδες.

Σήμερα ο Υπουργός Παιδείας ξαναπαίζει το χαρτί του διχασμού. Τους 400 διαθέσιμους-απολυμένους κατανέμει σε 4 εκατοντάδες και για όλους επιφυλάσσει το ίδιο πράγμα, απώλεια της εργασίας τους και της σταθερής εργασιακής τους σχέσης.

Για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που έκαναν επιλογή συνείδησης να μην αυτοαπογραφούν και παραπέμφθηκαν στα πειθαρχικά, τους τιμωρεί τώρα με πολιτική απόφαση και τους εντάσσει στους πίνακες διαθεσιμότητας-απόλυσης με αρνητική μοριοδότηση. Είναι δίωξη φρονήματος και γνωρίζουμε από την Ιστορία της Χώρας μας ότι όταν διωκόταν   το φρόνημα πολιτών ζήσαμε τις πιο μαύρες καταστάσεις αντιδημοκρατικού κατήφορου και  ανωμαλίας.



Αυτές τι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να αξιοποιήσει και ο γνωστός μηχανισμός μέσα στο Πανεπιστήμιο, μηχανισμός που χρόνια τώρα λειτούργησε ως ολετήρας συνειδήσεων, που στο Πανεπιστήμιο ήταν ο βραχίονας του πελατειακού συστήματος, των διευθετήσεων κάτω από το τραπέζι, των εξυπηρετήσεων για τους κολλητούς και μόνο. Τώρα επιδίωξη τους είναι να διασώσουν το μηχανισμό τους, να τον ξαναοικοδομήσουν στις νέες συνθήκες, για αυτό και κηρύσσουν τον συμβιβασμό και την υποταγή.

Εμείς, όλες/όλοι που δώδεκα βδομάδες διεξάγουμε έναν περήφανο αγώνα δεν τρώμε το καρότο που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας, γιατί γνωρίζουμε ότι ποιο πίσω είναι το μαστίγιο των απολύσεων και η καταστροφή της εργασιακής μας σχέσης.
Γι αυτό :
-      ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το πακέτο των προτάσεων του Υπουργού Παιδείας.

-      ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ κάθε πρόσκληση-πρόκληση να τα θεωρήσουμε ως θετική έκβαση.


Μένουμε σε ένα :

-      Ανοίγει το Πανεπιστήμιο με όλες τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους στη θέση τους.
-      ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η Κ.Υ.Α. και μετά θέτουμε στο τραπέζι τον διάλογο για τα πάντα.
Γυρίζουμε πίσω με τους παραπάνω όρους.



Αποφασίζουμε με συνείδηση, ελευθερία και με αξιοπρέπεια
Γράψαμε μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία του εργατικού κινήματος
 Ας μην τη μαυρίσουμε την τελευταία στιγμή
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]