ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Συντονισμού ΕΛΜΕ Αττικής
Την Τρίτη, 8.10.2013, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ της Αττικής, ύστερα από κάλεσμα των Δ.Σ των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας  και  Ε ΄Αν. Αττικής, Στη σύσκεψη συμμετείχαν   οι ΕΛΜΕ:
Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, , Ε΄Αν. Αττικής, Δ΄ Αν. Αττικής, Ν. Αθήνας, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, Β΄Δυτ. Αττικής (Αιγάλεω-Χαϊδάρι-Αγία Βαρβάρα), Γ ΄Δυτ. Αθήνας, Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής και Α΄ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας) και Ζ΄ Αθήνας ως παρατηρητής
Στη σύσκεψη συντονισμού διαπιστώθηκαν τα εξής:
Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας προχωρά πολύ γρήγορα στην υλοποίηση των σχεδίων της για τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου,  την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσω των διαθεσιμοτήτων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών
 Το Υπ. Παιδείας και οι Δ/νσεις «κατασκευάζουν» τεχνητά πλεονάσματα, τα οποία προκύπτουν από την αύξηση του ωραρίου, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, τη διάλυση των υποστηρικτικών δομών, την υποχρέωση των αδυνατούντων συναδέλφων να μπουν στη τάξη με πλήρες ωράριο και τις αυξομειώσεις των ωρών κάθε ειδικότητας στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Με τη διαπιστωτική πράξη του Υπ. Παιδείας 7/10/13 εμφανίζονται ως πλεονάζον προσωπικό στην Αττική 335 συνάδελφοι ΠΕ5,6,7,8,11,16,19,20,32 προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η πολιτική αυτή που προωθείται διαμορφώνει τους όρους για νέο κύμα υποχρεωτικών μετακινήσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ΕΘΝΟΣ δήλωσε πως το 2013-2014 θα υπάρξουν 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο.  Το προσχέδιο του Κ.Π. για το 2014 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση της χρηματοδότησης  των ασφαλιστικών ταμείων, των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες καθώς και μείωση στους μισθούς του δημοσίου.
Μόνος δρόμος  για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης  πολιτικής  κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ είναι ο συλλογικός αποφασιστικός αγώνας και η συσπείρωση  στο σωματείο. Η ατομική και συντεχνιακή  λύση δεν αποτελεί σωτηρία για κανέναν. Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση μάχης. Πολύ γρήγορα αυτή η πολιτική θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους και γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η αγωνιστική μας ετοιμότητα.
Με βάση τα παραπάνω οι ΕΛΜΕ, που συμμετείχαν, προτείνουν προς τα Δ.Σ και τις Γ.Σ τα παρακάτω:
1) Άμεσα παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ΠΥΣΔΕ για τα πλεονάσματα και τις μετακινήσεις.
2) Τετάρτη, 16/10, κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Αττικής, ώρα12:00, Προκηρύσσουμε  στάση εργασίας 11:00-14:00. Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στους συλλόγους δασκάλων της Πρωτοβάθμιας , συλλόγους γονέων, ενώσεις και ομοσπονδία γονέων στους μαθητές. Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει επίσης διευκολυντική στάση εργασίας.
3) Τρίτη 21/10 μεγάλη συνέλευση των επιτροπών αγώνα της Αττικής για συντονισμό
4) Διοργάνωση μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 2/11 ή 10/11 ύστερα από συνεννόηση με τους άλλους φορείς της εκπαίδευσης (δάσκαλοι, φοιτητές, γονείς, μαθητές).
5) Οι ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν νέες πρωτοβουλίες αντιφασιστικής δράσης, με άμεσο βήμα την ανάδειξη του αντιφασιστικού περιεχόμενου της 12ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ηττημένους χιτλερικούς και κυρίως του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.
6)  Μαζική συμμετοχή στις νέες ΓΣ που προβλέπεται να συγκληθούν 16, 17, 18/10.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 11/10/2012, ώρα 12:00, στα Προπύλαια που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ και οι φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση των Πανεπιστημίων.

                                                                                                       Αθήνα 9/10/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]