ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                            Αιγάλεω 21/10/2013

Θέμα: Προσκλητήριο Αντιφασιστικής-Αντιρατσιστικής δράσης
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς και παρά τις απειλές από τις φασιστικές οργανώσεις  διοργανώσαμε τον μήνα αντιφασιστικών εκδηλώσεων  με τη συνεργασία των συλλόγων εκπ/κων ΠΕ της περιοχής και της επιτροπής  ενάντια στο φασισμό. Τροφοδοτήσαμε με αντιφασιστικό υλικό τα σχολειά μας (φάκελος με ντοκουμέντα και ταινίες) , προβάλλαμε αντίστοιχες ταινίες , διοργανώσαμε συζητήσεις  και το φεστιβάλ των μαθητικών συγκροτημάτων.
Η αντιφασιστική αντιρατσιστική δράση του σωματείου μας  επιβάλλεται να συνεχιστεί και φέτος  πιο αποφασιστικά αλλά και περισσότερο αποτελεσματικά .
Πρώτο γιατί το φονικό χέρι των φασιστών προχώρησε πιο βαθιά δολοφονώντας έναν άνθρωπο που δεν δίσταζε να τους  αποκαλύπτει και να τους καταγγέλλει.
Δεύτερο  γιατί  η κυβέρνηση που τόσα χρόνια διεκδικούσε την πρωτιά στη ρατσιστική ατζέντα  της  Χ.Α μια με την ανακατάληψη του κέντρου της Αθήνας , ύστερα με την στέρηση της  ιθαγένειας των μεταναστών μαθητών, και τέλος με την  ανοχή της καλλιέργειας φασιστικών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας, επιχειρεί να εξισώσει τη φασιστική βία με το αγωνιστικό φρόνημα οποιουδήποτε ανθρώπου, κλάδου και συλλογικότητας  υψώνει ανάστημα στην  εξαθλίωση του λαού μας,
Τρίτο  γιατί  το «αλληλοφάγωμα» ανάμεσα στους εργαζόμενους , κάτι από το οποίο κινδυνεύει σήμερα η συνοχή  και  η αλληλεγγύη των εργαζομένων και στο οποίο η  κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατ εντολή της, έχουν αναδείξει σε επιστήμη, είναι ο απώτερος στόχος του φασισμού.
Για όλα αυτά καλούμε του συναδέλφους  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  στο πλευρό των μαθητών που με το βάρος  των προβλημάτων που κουβαλάνε από  το σπίτι των άνεργων γονιών δεν έχουν πολλές φορές τα εφόδια να εξηγήσουν ποιος φταίει για την ανεργία την φτώχια την εξαθλίωση. Κι επειδή η εξαθλίωση δεν είναι καλός σύμβουλος  έχουμε και καθήκον να αναδείξουμε από την ιστορία όλων των λαών της στιγμές  της  αντίστασης  τους ενάντια στους τυράννους, τις στιγμές που οι λαοί  αντέταξαν στη μοιρολατρία και την υποταγή το δίκιο της αντίστασης τους.
Τέτοιες στιγμές αποτελούν  η αντίσταση στον Ιταλικό και Γερμανικό φασισμό  (28 Οκτώβρη) αλλά και στη Δικτατορία (17 Νοέμβρη).
Μέσα στα πλαίσια αυτά σας καλούμε:
1. Να οργανώσετε  τις ανάλογες δράσεις ,συζητήσεις ,ταινίες ,επισκέψεις  που θα βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τις αιτίες γέννησης του φασισμού αξιοποιώντας και τους φακέλους που έχουμε στείλει στα σχολεία.
2. Στις27 Οκτώβρη και ώρα 10:30 π.μ. σε εκδήλωση μνήμης  στο μνημείο του Αι-Γιώργη (δίπλα στον Κηφισό)  για τους  δολοφονηθέντες στο ολοκαύτωμα του Αιγάλεω με κατάθεση στεφανιών, το χρονικό του ολοκαυτώματος και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία  στο Αιγάλεω .
3 Στις 28 Οκτώβρη  στις 7.00 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω (Θηβών και Ιερολοχιτών απέναντι από το γήπεδο Αιγάλεω)  στη προβολή  της ταινίας: «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης».
4. Να πάρετε μέρος στη 2η  αντιφασιστική  και αντιρατσιστική  συναυλία μαθητικών και εκπαιδευτικών συγκροτημάτων για το τέλος ΝΟΕΜΒΡΗ  και   περιμένουμε να φροντίσετε για την συμμετοχή από τα σχολεία σας  μαθητών και εκπαιδευτικών  μουσικών.
Για τη συμμετοχή στα τηλ. 6977274886 (Σταθόπουλος Ανδρέας) 6977308481 (Οικονόμου Δήμητρα).


                                             Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος




Ο Γεν. Γραμματέας

Σταθόπουλος Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]