ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, διότι με εντολή της παύθηκε από διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ταύρου η συνάδελφος Περσεφόνη Γιαννέλου του Γρηγορίου, η οποία τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2013 σε κενούμενη  θέση που προέκυψε από  τη συνταξιοδότηση και αυτοδίκαιη λύση  της υπαλληλικής σχέσης του πρώην διευθυντή.
Το αιτιολογικό ανάκλησης της τοποθέτησής της ήταν ότι, αν και είχε κριθεί (και μάλιστα από τους πρώτους) από το ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας το 2011, τώρα λόγω διοικητικών μεταβολών (όλη η περιοχή του Ταύρου μετακινήθηκε- λόγω Καλλικράτη- στη Δ΄ Αθήνας), η θέση έπρεπε να πληρωθεί από υποψήφιο συνάδελφο της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας.

Η διαδικασία αυτή είναι παράλογη, αλλά και στερείται νομιμότητας διότι:

Παραβιάζει την αρχή της ισότητας.
Παραβιάζεται συνολικά η διαδικασία τοποθετήσεων Διευθυντών σε κενές και
κενούμενες θέσεις.

Καταγγέλλουμε τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Διοίκηση στο συγκεκριμένο θέμα και απαιτούμε:

1.      την ανάκληση των ενεργειών που οδήγησαν στο να στερηθεί αβάσιμα και αδικαιολόγητα η κ. Γιαννέλου τη θέση της διευθύντριας στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου και


2.      την επανατοποθέτηση και αποκατάστασή της, διότι από την εν λόγω ενέργεια προκλήθηκε υλική και κυρίως ηθική βλάβη της συναδέλφου, η οποία  επί  25  έτη υπηρετεί άριστα το λειτούργημά της και αναμένει, αν μη τι άλλο, μία διαφανή και δίκαιη μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]