ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απαντήσεις-διευκρινίσεις σε ερωτήματα για την Απεργία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απαντώντας σ’ ερωτήματα που μας έχουν γίνει επισημαίνουμε τη διαδικασία που πρέπει να τηρείται σε μια απεργία. Οι συνάδελφοι/ισσες δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν αν θ’ απεργήσουν την προηγούμενη ή τις προηγούμενες μέρες. Η απεργία δε δηλώνεται, διαπιστώνεται! Αυτή είναι μια πάγια βασική θέση και αρχή του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε καθολικά στην απεργία και να μη λειτουργήσουν τα σχολεία. Πολύ περισσότερο αυτή την εποχή που καταπατούνται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και διαλύεται το δημόσιο σχολείο.
Όταν όμως υπάρχουν εκπαιδευτικοί  μη απεργοί οφείλουν να βρίσκονται στα σχολεία από την πρώτη ώρα, ώστε να αναλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μονάδων, έχουν κάθε δικαίωμα, να απεργήσουν κανονικά! Στην περίπτωση αυτή τη Διεύθυνση του σχολείου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος από τους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον δεν πρέπει να γίνεται αναμόρφωση του ωραρίου και σύντμηση του ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές πρέπει να παραμένουν στο σχολείο όλη την ημέρα με ευθύνη των μη απεργών εκπαιδευτικών. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ακολουθείται εγείρει τουλάχιστον ηθικό ζήτημα.
Επίσης απαιτούμε όλα τα σεμινάρια, που η διεξαγωγή τους συμπίπτει με τις μέρες απεργίας να αναβληθούν.  Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί και με τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας. Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτικά και αναπληρωματικά να μην προβούν σε καμιά υπηρεσιακή μεταβολή κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποίησεων. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει παράτυπες και παράνομες ενέργειες σχετικές με αδιαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αλλά και λίστες υποχρεωτικών μετακινήσεων.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
αυτή την πολιτική !                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]