ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

                                       ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Ενημέρωση των αιρετών του ΚΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Ο πολύ μικρός αριθμός αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ οι οποίες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, είναι αποτέλεσμα, αφενός του απαράδεκτου τρόπου υπολογισμού των κενών και πλεονασμάτων, διαδικασία την οποία έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, και αφετέρου της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας να μην γίνουν αποσπάσεις  για τους κλάδους ΠΕ01, ΠΕ05,06,07, ΠΕ08, ΠΕ16, ΠΕ11 και ΠΕ19-20.
Στον υπολογισμό κενών-πλεονασμάτων αγνοήθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ, όπως αυτές καταγράφονταν και πριν τις μεταθέσεις, αλλά  σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη  και οι πίνακες που έστειλαν τις τελευταίες ημέρες οι ΔΔΕ και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις.
 Η απόφαση δε να μη γίνουν καθόλου αποσπάσεις στους  παραπάνω  κλάδους , είναι απόρροια προφανώς  της πρόθεσης της ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετατάξεις  στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις.  Έχοντας αυθαίρετα ακυρώσει τις αιτήσεις εθελούσιας μετάταξης, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην κάλυψη των κενών με υποχρεωτικές μετατάξεις  εκατοντάδων ακόμη εκπαιδευτικών και εκτός των Διευθύνσεων που ανήκουν , δημιουργώντας απίστευτες συνθήκες εργασιακής αβεβαιότητας στους συναδέλφους.
Από την αρχή της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ καταγγείλαμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε την διαδικασία και δεν υπογράψαμε τα πρακτικά της απόφασης  για τις αποσπάσεις. Παραμείναμε στη συνεδρίαση του συμβουλίου παρεμβαίνοντας και εμμένοντας μέχρι τέλους  για την ικανοποίηση του  μεγαλύτερου  πλήθους αποσπάσεων και συγχρόνως ελέγχοντας την διαφάνεια στην έγκριση των αιτήσεων, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα της ειλικρινούς και αξιόπιστης ενημέρωσης των συναδέλφων.
Συγχρόνως ζητήσαμε να υπάρξει και δεύτερη φάση αποσπάσεων, μαζί με την εξέταση των ενστάσεων που έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν οι συνάδελφοι,  και μαζί με τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να διεκδικήσουμε δυναμικά από την ηγεσία του υπουργείου, την ικανοποίηση  των αιτήσεων απόσπασης  χιλιάδων συναδέλφων που βιώνουν σήμερα την οικονομική εξαθλίωση και εργασιακή  ανασφάλεια.
Σημειώνουμε ότι προς το τέλος της συνεδρίασης κατατέθηκε προφορική «δέσμευση»  από την  Γενική Διεύθυνση ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί  και δεύτερη φάση αποσπάσεων.
Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι
Ενώ ήδη τα σχολεία έχουν ανοίξει δεν έχουν ακόμα δρομολογηθεί  βασικές υπηρεσιακές διαδικασίες : ολοκλήρωση των αποσπάσεων ( της Ειδικής Αγωγής δεν έχουν καν εξεταστεί οι αιτήσεις) ,αποσπάσεις εντός διευθύνσεων, υπολογισμός τμημάτων και λειτουργικών κενών, τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΔΕ, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ακόμη χιλιάδες συνάδελφοι πού θα παρουσιαστούν   και σε ποιο σχολείο θα διδάξουν.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική που  χτυπάει το Δημόσιο Σχολείο και εξοντώνει τους συναδέλφους,  ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συσπείρωσης, της αντίστασης και του αγώνα, δρόμο που επέλεξαν  και οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις  του κλάδου μας τις μέρες αυτές.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                                 Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                                                              αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 694 46 04 063, 210 32 37 252,                                           (τηλ.: 697 44 88 454,
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                                              ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)
                                                            
Αθήνα, 7-9-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]