ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Η EDUCATION INTERNATIONAL ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Education International
Internationale de l'Éducation
Internacional de la Educación 
Education International,
HeadOffice|5 bd du Roi Albert II|1210 Brussels |Belgium
Tel.:+32 2 224 06 11 | Fax: +32 2 224 06 06 |
http://www.ei-ie.org


Προς όλες τις Οργανώσεις – Μέλη

Βρυξέλλες, 12 Αυγούστου 2013


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ – ΕΛΛΑΔΑ
Δράστε τώρα για να Σωθεί η Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            Η Διεθνής των Εκπαιδευτικών (ΕΙ) και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της για την Εκπαίδευση (ETUCE), κάνουν έκκληση σε όλες τις οργανώσεις – μέλη τους να αναλάβουν δράση τώρα προκειμένου να στηρίξουν τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
            Η ΟΛΜΕ, ένα από τα μέλη της ΕΙ στην Ελλάδα, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών (petition) η οποία, ήδη, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.000 υπογραφές από τις 8 Αυγούστου.
            Σας καλούμε να δράσετε τώρα. Πατήστε εδώ για να κάνετε είσοδο και να υπογράψετε την καμπάνια στον ιστότοπο Avaazs Community website!
            Επίσης, σας καλούμε να προωθήσετε την καμπάνια προτείνοντας το σύνδεσμο στον ιστότοπό σας ή/και στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί χρειάζονται την υποστήριξή σας!

Ιστορικό
            Τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα έχουν τραγικές συνέπειες στην εκπαίδευση και την κοινωνία συνολικά. Η Ελληνική κυβέρνηση καταστρέφει το κράτος πρόνοιας και τη δημοκρατία προκειμένου να υπακούσει στις διαταγές της Τρόικας – της Ευρ. Ένωσης, της Ευρωπ. Κεντρ. Τράπεζας και του Διεθν. Νομισμ. Ταμείου.

            Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νέο νόμο, η Ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει πάνω από 2.500 εκπαιδευτικούς (μεταξύ αυτών και τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη) σε διαθεσιμότητα 8 μηνών με αποδοχές στο ύψος του 75% του βασικού μισθού τους πριν από την αυτόματη απόλυσή τους. Επιπλέον, 5.000 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταταχθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πάνω από 2.000 σε διοικητικές θέσεις. Οι προτεινόμενες διαθεσιμότητες θα προστεθούν στις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών που έχουν γίνει φέτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
            Τα Επαγγελματικά Λύκεια και σχολεία θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από τις
απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω της διαδικασίας του λεγόμενου «ξαφνικού θανάτου». Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι αρχές θα καταργήσουν τρεις τομείς της Ελληνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των τεχνών, της αισθητικής και της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το Σεπτέμβριο 20.000 μαθητές θα μείνουν χωρίς τα επαγγελματικά λύκεια και τα σχολεία επιλογής τους. Η Κυβέρνηση τότε θα εκχωρήσει μεγάλο μέρος της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της χώρας στον ιδιωτικό τομέα.
            Το Σεπτέμβρη αναμένονται επιπλέον μέτρα, μεταξύ αυτών και διαθεσιμότητες και απολύσεις.
            Τα αιτήματα των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι:
-         Καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση εκπαιδευτικού
-         Κανείς μαθητής να μην μείνει χωρίς τη δυνατότητα επιλογής στην επαγγελματική του/της εκπαίδευση
-         Να σταματήσει η Κυβέρνηση με τις πολιτικές των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων και των περικοπών.

Η ΕΙ συμπαρίσταται στους Έλληνες εκπαιδευτικούς
            Η ΕΙ και η ETUCE συμπαρίστανται και δίνουν την αμέριστη υποστήριξή τους στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και στις οργανώσεις μέλη τους – την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΠΟΣΔΕΠ – στον αγώνα τους για τη διατήρηση των δημόσιων σχολείων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

            Υπενθυμίζουμε ότι ένα ποιοτικά καλό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να θεωρείται για την Ελληνική κυβέρνηση ως το σημαντικότερο εργαλείο για να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, κάνουμε έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προσπάθειες της για απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών από τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας προς τους Έλληνες συναδέλφους,
Με αλληλεγγύη


Fred Van Leeuwen,                                                                  Martin Romer,
Γ. Γραμματέας της ΕΙ                                                             Διευθυντής ETUCE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]