ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις


ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

Προβοκατόρικες και ψευδείς κατηγορίες εξακολουθούν να διαδίδουν ασύστολα μέσω του Διαδικτύου κάποια από τα ηγετικά στελέχη των «Παρεμβάσεων / Συσπειρώσεων / Αγωνιστικών Κινήσεων».

Έτσι, σε πρόσφατο επώνυμο άρθρο, που διακινήθηκε μέσω του Ίντερνετ, γίνεται λόγος για «απαράδεκτη προπαγάνδα εφησυχασμού», που τάχα προωθούν τα μέλη των ΣΥΝΕΚ διαδίδοντας «ότι δήθεν με τις νέες ρυθμίσεις δεν τρέχει και τίποτε (!) αφού όλοι λίγο πολύ θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων». «Είναι η πιο βρώμικη μορφή υπονόμευσης του κινήματος…» σπεύδει να υπογραμμίσει ο συγγραφέας του άρθρου.

 Βέβαια, εκείνοι που επιδίδονται σε τέτοιες συκοφαντίες γνωρίζουν καλά την αγωνιστική στάση των μελών και των αιρετών των ΣΥΝΕΚ. Διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι μέλη και αιρετοί των ΣΥΝΕΚ ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν τις προηγούμενες μέρες στις κινητοποιήσεις στα ΠΥΣΔΕ, μαζί με άλλους συναδέλφους, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη και στελέχη των Παρεμβάσεων/Συσπειρώσεων. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να προφασίζονται εσφαλμένη πληροφόρηση ή άγνοια.

Είναι αυτονόητο ότι καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική στις θέσεις και στη δράση ενός φορέα, και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του.

Είναι όμως εξίσου προφανές ότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η συκοφάντηση δεν έχουν καμία σχέση με μια τέτοιου είδους κριτική, αλλά εξυπηρετούν στενά μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες σε βάρος του κλάδου.

Η πολιτική των τεχνητών πλεονασμάτων, που ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε υποχρεωτικές μεταθέσεις, μέσω της υπογραφής του ΠΔ, αλλά και σε δημιουργία δεξαμενής απολύσεων. Αυτό, όπως και όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί σε μας τελευταία, για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Αντίθετα, η παραπάνω κοντόφθαλμη, μικροπαραταξιακή τακτική τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και υπονομεύει την ενότητα του κλάδου, που είναι περισσότερο αναγκαία την επόμενη περίοδο, καθώς η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους γιγαντώνεται.

Είμαστε σίγουροι πως μια τέτοια τακτική δεν βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία των μελών των Παρεμβάσεων και των εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν.

                                              Αθήνα, Ιούνιος 2013
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]