ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Σας στέλνω την τελική εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων. Τα διορισμένα  μέλη του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας  παρά το ότι αποδέχτηκαν την εγκύκλιο του Υπουργείου, έκαναν ένα πρώτο  βήμα σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου, στον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων, με αποτέλεσμα να δοθούν τελικά 373 πλεονάσματα από 743 που ήταν αρχικά. Ως εκ τούτου, τους καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζί το δημόσιο σχολείο και να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά δικαιώματα  του εκπαιδευτικού. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς εξαιρέσεις.
   Το επόμενο βήμα είναι οι γενικές μεταθέσεις (πιθανώς μεταξύ 10-15 Ιουνίου). Στη συνέχεια τα ΠΥΣΔΕ ανακοινώνουν υπεραριθμίες και κενά ανά σχολείο. Οι υπεραριθμίες αφορούν οργανικές θέσεις που χάθηκαν (π.χ. μείωση τμημάτων, αύξηση ωραρίου) ή περιπτώσεις όπου ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ και οι ώρες α΄ ανάθεσης μειώθηκαν κάτω από 12 πλέον.
   Οι υπεραριθμίες αυτές αρχικά αφορούν ειδικότητες πχ: 1 υπεραριθμία ΠΕ02 στο 6ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ και μετά ονομαστικοποιούνται: Αν οι ΠΕ02 του 6ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ επιθυμούν να θεωρηθούν υπεράριθμοι η κρίση τους γίνεται με τα μόρια τους αν όχι υπεράριθμος θεωρείται ο τελευταίος τοποθετηθείς.
   Έστω λοιπόν ότι υπεράριθμος βγαίνει τελικά ο Κορδής. Τότε ο Κορδής δηλώνει ΟΠΟΙΑ κενά υπάρχουν και θέλει, στην ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (Α – Αιγάλεω-Χαϊδάρι-Αγία Βαρβάρα) του ή ΣΕ ΟΜΟΡΗ ΟΜΑΔΑ (Β- Περιστέρι). Εδώ μόνο έχουν σημασία οι ομάδες και ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΣΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ του ΠΥΣΔΕ. Ο υπεράριθμος μπορεί να ζητήσει θέση και σε άλλες ομάδες σχολείων (Γ), αλλά εκεί κρίνεται μαζί με τους υπόλοιπους.
Αν όμως ο Κορδής ΔΕΝ κάνει αίτηση (δεν είναι υποχρεωτική) ή δεν υπάρχουν τα κενά που θέλει ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ.
Τι θα γίνει μετά; Θα διατεθεί μερικά ή ολικά το Σεπτέμβρη.
Παραθέτω τα άρθρα που αναφέρονται στο Π.Δ.: 
παράγραφος 14 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 : 14. Διδασκαλία με μειωμένο ωράριο δεν επιτρέπεται, εκτός εάν η συμπλήρωσή του δεν είναι αντικειμενικά δυνατή. Αν οι διδάσκοντες δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στο σχολείο που υπηρετούν, διατίθενται, μερικά ή ολικά, σε άλλα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σε τμήματα πρόσθετης διδακτικής βοήθειας, καθώς και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη διδασκαλία των μαθημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 12 του άρθρου 4, τα οποία λειτουργούν στον ίδιο ή γειτονικό δήμο ή κοινότητα, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός πλεονάζει εξ ολοκλήρου μπορεί να αποσπασθεί σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή σε σχολείο άλλου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξαιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα.

παράγραφος 12 του άρθρου 4 του ν. 1566/1985  12. Η διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία μαθημάτων φυσικής αγωγής, μουσικής ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών μαθημάτων μπορεί να ανατίθεται, εκτός από τους δασκάλους, και σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με απόφαση του νομάρχη είτε με ολική απόσπαση είτε με υπερωριακή απασχόληση είτε για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, καθώς και σε άλλους ειδικούς εκπαιδευτικούς που έχουν τα αντίστοιχα επιστημονικά προσόντα. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών, καθορίζονται τα προσόντα των ειδικών εκπαιδευτικών, η σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων που κατανέμονται σε νέους κλάδους ή προσαυξάνουν τις θέσεις των αντίστοιχων κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η διάθεση των εκπαιδευτικών αυτών στα δημοτικά σχολεία για ανάληψη πλήρους προγράμματος διδασκαλίας ή και για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, η ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας για τα μαθήματα αυτά σε δημόσιους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η πρόσληψη με ωριαία αντιμισθία ιδιωτών που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα. Η αποζημίωση για την υπερωριακή διδασκαλία και η ωριαία αντιμισθία καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.
 Με το άρθρο 47 παρ. 2 Ν. 2413/1996 ορίζεται ότι: «2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών μπορεί να συνιστώνται οργανικές θέσεις των κλάδων δασκάλων και νηπιαγωγών για την πληρέστερη λειτουργία των σχολείων, πέρα από τις προβλεπόμενες στο άρθρο 4 παράγραφος 8 του ν. 1566/1985».

παράγραφος 12 του άρθρου 15 ΠΔ 50/96. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ:
Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής.

παράγραφος 7 του άρθρου 14 ΠΔ 50/96. Το άρθρο αυτό αναφέρει ΡΗΤΑ για τους οργανικά υπεράριθμους που δεν λύνουν την υπεραριθμία τους:
« … Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του  ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985.  …..»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Το νέο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις ΔΕΝ είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, είναι μέρος του σχεδίου για την πλήρη απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου, για την πλήρη καταρράκωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας μας  και δείχνει το δρόμο για διαθεσιμότητες -  μαζικές απολύσεις. Ο  μόνος δρόμος απέναντι στον πόλεμο που αντιμετωπίζουμε είναι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ  και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ               
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]