ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Α΄  Β΄  Γ΄  ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε κοινή συνεδρίαση που έγινε στις 3 Ιούνη τα Δ.Σ των Α΄, Β΄ και Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Σχολεία δήμων: Aγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων- Καματερού) κατέληξαν στα εξής:
1.      To Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών με πρελούδιο τις «υπεραριθμίες» (βλ. πλεονάσματα) και τις αναγκαστικές μετακινήσεις. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που προχώρησε σε προληπτική επιστράτευση του κλάδου.
2.      Η αρχή επιδιώκεται να γίνει άμεσα και για το σκοπό αυτό διαμορφώνεται κλίμα από τα «παπαγαλάκια» της “ενημέρωσης”. Πρέπει να γίνει συνείδηση άμεσα ότι η προοπτική της απόλυσης δεν αφορά κάποιες ειδικές κατηγορίες συναδέλφων. Κάθε συνάδελφος είναι εν δυνάμει απολυόμενος!
3.      Οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ κάτω και από την πίεση της μαζικής διαμαρτυρίας εκατοντάδων συναδέλφων αποκάλυψαν, σε πρώτη φάση, τον εμπαιγμό του Υπ. Παιδείας, συρρικνώνοντας στο 1/3 τα υποτιθέμενα «πλεονάσματα».
4.      Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εκπόνηση κι εφαρμογή ενός γενικότερου σχεδίου για απολύσεις στο Δημόσιο τομέα – αρχής γενομένης, σύμφωνα με δηλώσεις υπεύθυνων παραγόντων, από τα Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών- όπως επιτάσσει η τρόικα κι εκτελούν τα εγχώρια πειθήνια όργανά της.
5.      Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε καθοιονδήποτε τρόπο σε απολύσεις συναδέλφων μας. Κάτι τέτοιο θα ήταν στίγμα εσαεί, για όλο το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα. Όποιος συνάδελφος βάλει την υπογραφή του για υποχρεωτική μετακίνηση ή απόλυση συναδέλφου, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι θέτει εαυτόν/εαυτή εκτός κάθε συλλογικότητας. Οι θέσεις μας είναι συλλογικά αποφασισμένες, συνδικαλιστικές και πολιτικές, απέναντι σε πολιτικές και θεσμούς που τις υλοποιούν και όχι απέναντι σε πρόσωπα.
6.      Αποφασίζουμε:
§    Δυναμική παράσταση στο ΠΥΣΔΕ Γ΄  Αθήνας.
§    Ανάλογη παράσταση στη Περιφερειακή Δ/νση Αττικής σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ.
§    Σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, μαζικό συλλαλητήριο στο Υπ. Παιδείας.
§    Ανάδειξη των απολύσεων ως μείζον θέμα στο επικείμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
§    Έκδοση ανάλογης αφίσας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη!
ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

Τα Δ.Σ των Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]