ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Την Πέμπτη 27 Ιούνη συνεδριάζει το ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας για τον καθορισμό οργανικών κενών και πλεονασμάτων. Τα πρώτα στοιχεία μιλούν για πάνω από 800 οργανικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1000! Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας έκανε μόλις 607 μεταθέσεις ικανοποιώντας το 5,4% των 11260  αιτήσεων! Οι επίσημοι πίνακες του (πάνω στους οποίους στηρίχτηκαν οι μεταθέσεις), εμφανίζουν 17000 περίπου υπεράριθμους εκπαιδευτικούς! Το ΠΔ των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς δεν έχει αποσυρθεί ενώ η εξέλιξη με την ΕΡΤ ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο!
   Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ επαναφέρουμε και διεκδικούμε τις προτάσεις των ΕΛΜΕ που υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματά μας, προωθούν τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις και περιορίζουν τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες:
ü  Η κρίση των υπεραριθμιών στον κλάδο ΠΕ4, να γίνει ενιαία και όχι κατά ειδικότητα.
ü  Δεν εξαιρούνται οι διευθυντές και υποδιευθυντές από τον χαρακτηρισμό τους ως οργανικά υπεραρίθμων, αν βέβαια είναι οι τελευταία τοποθετημένοι.
ü  Στην περίπτωση ταυτόχρονης (την ίδια χρονιά) τοποθέτησης, αυτός που έχει τοποθετηθεί ως υπεράριθμος, αν προκύψει υπεραριθμία στο σχολείο, δεν ξαναχαρακτηρίζεται. Υπεράριθμος θα χαρακτηριστεί ο εκπαιδευτικός που πήρε οργανική την ίδια χρονιά, αλλά όχι ως υπεράριθμος.
ü  Τα οργανικά κενά να υπολογιστούν στη βάση των 25 παιδιών ανά τμήμα και όχι στη βάση έως και 27 μαθητών, όπως γίνεται τώρα.
ü  Στις ξένες Γλώσσες να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.
ü  Να υπολογίζονται τα μαθήματα project και ΣΕΠ  στην κάλυψη οργανικού κενού.
ü  Να δίνονται ως οργανικές οι θέσεις των διευθυντών σχολείων, αλλά και άλλων διοικητικών πόστων, χωρίς να χάνεται η οργανική τους για αυτούς που την έχουν.
ü  Ο υπολογισμός των οργανικών να γίνει χωρίς την αύξηση των δύο ωρών στο ωράριο μας.
ü  Να υπολογίζεται το σύνολο των εργαστηρίων στη μείωση των ωραρίων ειδικοτήτων.
ü  Να δίνεται οργανική θέση σε κλάδο ή ειδικότητα με μονόωρα  μαθήματα λαμβάνοντας υπόψη την ομάδα σχολείων. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και για ειδικότητες που αδυνατούν να συμπληρώσουν το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο μα μαθήματα πρώτης ανάθεσης.
ü  Όλες οι  υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές) να γίνονται με κοινοποίηση των κενών.
ü  Να δίνεται το δικαίωμα των ενστάσεων και να οριστεί άμεσα χρονοδιάγραμμα του ΠΥΣΔΕ.
ü  Να ισχύσει καθεστώς διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου με την κοινοποίηση των ωρών διάθεσης.
ü  Κανείς εκπαιδευτικός να μη διατίθεται σε περισσότερα από δύο σχολεία ή τρία όταν πρόκειται για συγκρότημα σχολείων.
ü  Να γίνει κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ για καλύτερη οργάνωση.
ü  Να δημοσιοποιούνται τα  κενά των σχολείων της πρωτοβάθμιας πριν τις τοποθετήσεις των ειδικοτήτων και να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ. Να αυξηθούν οι θέσεις που θα διατεθούν στις ειδικότητες που θα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια  και οι διαθέσεις να γίνουν πριν τις αποσπάσεις.
ü  Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια να διατηρούν το ωράριο εργασίας που έχουν στη Δευτεροβάθμια.
ü  Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια και θέλουν να πάνε στην Πρωτοβάθμια να γίνονται με ενιαίο τρόπο και στη βάση των μορίων των ενδιαφερόμενων.
ü  Να υπολογιστούν οι δύο υποχρεωτικές ώρες της χορωδίας στην κάλυψη  κενών.
·        Να υπολογιστεί ο δεύτερος καθηγητής στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για πάνω από 13 μαθητές.
ü  Διεκδικούμε Οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά απόλυση-υποχρεωτική μετακίνηση–υποχρεωτική μετάταξη-καμιά συγχώνευση- σύμπτυξη τμημάτων.
ü  Να καταργηθεί η επιστράτευση – καμιά δίωξη εκπαιδευτικού με την κατασκευή «επιόρκων» δημοσίων υπαλλήλων!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια  σε τέτοιες κρίσιμες ώρες θα κληθούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Δε συνεδριάζουν για να μοιράσουν έπιπλα  αλλά αποφασίζουν για την τύχη των οικογενειών τόσων συναδέλφων. Δεν κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ή ανέξοδες διαιρέσεις. Αποφασίζουν για εργασιακές μεταβολές που τινάζουν στον αέρα τον ομαλό βίο οικογενειών εκπαιδευτικών με τους οποίους έχουν συνυπηρετήσει. Η υπογραφή τους και η συναίνεση  δεν είναι σε αυτήν την περίπτωση μια συνηθισμένη διοικητική συμμετοχή, αλλά μια κρίσιμη δοκιμασία. Δεν είναι σε αυτή τη θέση για να συναινέσουν στη διάλυση της ζωής των εκπαιδευτικών! ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ!
Όλοι στη μαζική παράσταση στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄  Αθήνας την Πέμπτη  27 Ιούνη στις 10:30 για να απαιτήσουμε να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπεραριθμίες και τα κενά!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ               
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]