ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Αθήνα, 14.06.2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στη χθεσινή Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) και τη μαζική απόλυση 2.600 εργαζομένων.
Απέναντι στις μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο Οργανισμών του Δημοσίου και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να τα επιτύχει, η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η δυναμική των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων και όσων θίγονται από αυτή την πολιτική, αποτελεί μοναδική συνθήκη για την ανατροπή της.
Παράλληλα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι οι όποιες μεθοδεύσεις και σενάρια περί πιθανών διώξεων κλάδων ή ομάδων εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης και οι «απειλές» περί θέσης επιστρατευμένων εργαζομένων σε διαθεσιμότητα (και συνεπώς αυτοδίκαιη αργία) με την «κατηγορία» της συμμετοχής τους στη χθεσινή Γενική Απεργία, δεν αποτελούν παρά μία ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και καταστολής των αγώνων τους.
Σε κάθε περίπτωση, η απαίτηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών (η οποία μάλιστα επεβλήθη με τη δικαιολογία της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 





Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]