ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Η ανθρωπιστική κρίση λόγω της μνημονιακής πολιτικής είναι εδώ. Εκτός από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε φτώχεια, αντιμετωπίζουμε και την πλήρη διάλυση των κοινωνικών υποδομών και πρώτα απ’ όλα των νοσοκομείων.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται συνεχώς.  Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αλλά και υλικών.  Νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό δεν πληρώνεται  και κινδυνεύει με απολύσεις ή με σαρωτικές μετακινήσεις.

Η τρικομμματική κυβέρνηση σχεδιάζει την παραπέρα μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία και την κατάργηση τουλάχιστον 11.000 κλινών νοσοκομείων όλης της χώρας.  Νησιά και μεγάλες περιοχές της χώρας μένουν χωρίς νοσοκομεία και παροχές υγείας και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κινδυνεύουν απλά να πεθάνουν εάν αρρωστήσουν ή έχουν κάποιο ατύχημα.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης που αναμένεται να επέλθει σε κάθε εργασιακό δικαίωμα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα των πολιτών που φορολογούνται άγρια για να μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία τώρα διαλύονται, απαιτείται η συσπείρωση και η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται από την ραγδαία υποβάθμιση της δημόσιας υγείας  (διάλυση του  ΕΟΠΠΥ, κατάργηση, συγχώνευση νοσοκομείων κλπ) να δράσουν από κοινού.

Καλούμε τις επιτροπές αγώνα, τις πρωτοβουλίες κατοίκων και τις λαϊκές συνελεύσεις, τα δίκτυα αλληλεγγύης που ήδη έχουν δημιουργηθεί σε πολλές γειτονιές και πόλεις για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας ή για τοπικά ζητήματα μαζί με τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού  με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την υπεράσπιση και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας.

Όλοι μαζί για να σώσουμε τη δημόσια υγεία!



Συλλαλητήριο 07 Ιουνίου 11 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]