ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Email: anypotaktoigoneis@yahoo.gr

(ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ)

                                                         ΓΑΛΑΤΣΙ 13-5-2013

Προς: την ΟΛΜΕ
Την Γ´ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
Το Υπουργείο Παιδείας
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Γαλατσίου
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΙΑΜ/ΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΑ ΜΜΕ

          Ο Συντονισμός Αγώνα ανυπότακτων Γονιών, παράταξη της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Γαλατσίου, καταγγέλλει την απαράδεκτη, παράνομη απόφαση της τροϊκανής κυβέρνησης, της κυβέρνησης  των δοσίλογων υπηρετών κεφαλαίου – ΔΝΤ – Ε.Ε. να επιτάξει τους εκπαιδευτικούς πριν καν αποφασίσουν την κήρυξη της απεργίας τους. Αυτή η απόφαση είναι παράνομη και φασιστική γιατί κάνει δίκην προθέσεων και καταστολή ιδεών.
Αναστέλλει και καταργεί προληπτικά και διαχρονικά αρχές και δικαιώματα πάνω στα οποία βασίζεται και η πιο στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία μιας κοινωνίας. Είναι εμπνευσμένη από τη ναζιστική πολιτική επιστράτευση το Φλεβάρη του 1943 που ματαίωσε ο λαός της Αθήνας.
        Εδώ και πολύ καιρό μεθοδεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, σε αγαστή συνεργασία με τα τρομοπαπαγαλάκια των ΜΜΕ, μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης του κλάδου των εκπαιδευτικών για να μπορέσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση να πετάξουν έξω 12.000 αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς και να μεταθέσουν βίαια 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς, που  τεχνητά θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες από την αύξηση του ωραρίου, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας  εγκαταλείποντας την οικογένεια τους, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα των μαζικών απολύσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.

        Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης, και των μηχανισμών της που τα αναπαράγουν, για τους μαθητές, τα παιδιά μας δηλαδή, έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εκπαιδευτικών, του εργατικού κινήματος της χώρας μας, να καταπνίξουν ό,τι ορθώνεται απέναντι στην πολιτική τους. Έχουν στόχο να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους στοχεύει όλη την εργατική τάξη της χώρας, η οποία πάση θυσία δεν πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα, δεν πρέπει να φτιάξει το δικό της μέτωπο αντίστασης απέναντι στο μέτωπο της πολιτικής τους που μας εξαθλιώνει.
        Σαν γονείς γνωρίζουμε καλά ότι τα παιδιά μας τη χρονιά που πέρασε δεν είχαν βιβλία, καθηγητές και δασκάλους με συνέπεια χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες ακόμα και στα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλήνιων εξετάσεων. Ξέρουμε καλά, γιατί το ζούμε μέσα στα σπίτια μας, ότι το 65% των νέων είναι άνεργοι με πτυχία ή χωρίς. Ξέρουμε καλά ότι το 30% των παιδιών μένει έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ότι βασικά λειτουργικά έξοδα απαραίτητα για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, όπως πετρέλαιο, αναλώσιμα, φωτοτυπικό χαρτί, κ.λ.π., περικόπηκαν σε σημαντικό βαθμό, μεταθέτοντας την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, κάτι που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, στους ίδιους τους γονείς, όπου οι περισσότεροι από μας με συρρικνωμένα ή καθόλου εισοδήματα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα επιβίωσης της οικογένειάς μας από τη λαίλαπα των μνημονίων. Ότι οι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις σχολικών μονάδων έχουν αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Ότι η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενισχυτική διδασκαλία, οι σχολικές βιβλιοθήκες σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή αυτό προτάσσει η δημοσιονομική προσαρμογή.
Ότι  για τα αυξανόμενα κρούσματα υποσιτιζόμενων παιδιών που υπολειτουργούν ή λιποθυμούν στο σχολείο δεν βρέθηκε ένα δάκρυ αλλά αλλοιωμένα μικρογεύματα, σε όποια σχολειά έφτασαν.
Φυσικά για όλα αυτά και άλλα πολλά που θα ακολουθήσουν πρέπει να βρεθεί ένας «αποδιοπομπαίος τράγος» που θα στοχοποιηθεί και εναντίον του οποίου θα βάλλει όλη η κοινωνία. Χθες ο εργαζόμενος στις συγκοινωνίες, στα ναυπηγεία, ο ναυτεργάτης, ο υπάλληλος καθαριότητας, σήμερα ο εκπαιδευτικός, αύριο όλοι μας.

        Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών για το δικαίωμά τους στην εργασία, τον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό. Η απεργία τους είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι αγώνας για την απόκρουση κι ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.
Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας γι’ αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στον αγώνα της διεκδίκησης απέναντι σε αυτούς που σπέρνουν τη φτώχεια με τις πολιτικές τους, απέναντι σε αυτούς που καταστρατηγούν κάθε έννοια δημοκρατίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

-      Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να κάνουν Συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις στήριξης και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
-      Καλούμε γονείς - εργαζόμενους στο Γαλάτσι, την Γ ΕΛΜΕ και τον σύλλογο ΑΘΗΝΑ να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα στην περιοχή.
-      Καλούμε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε πολιτική γενική απεργία την Παρασκευή 17/7/13 για να σπάσει στην πράξη η τρομοκρατία της επιστράτευσης και να διώξουμε τη χούντα της συγκυβέρνησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]