ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ  ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                    ΑΙΓΑΛΕΩ 10.5.2013

                                  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.      Η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών  σε συνδυασμό με την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, θα οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε υπεραριθμία, σε υποχρεωτική μετάθεση και σε απόλυση, όπως  προβλέπει το σχετικό  Π.Δ. Στη Γ΄ Αθήνας, με τα σημερινά δεδομένα, πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι.
2.      Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Η πολιτική των μνημονίων , που έχει αποδεχθεί η τρικομματική κυβέρνηση και εφαρμόζει πιστά,  δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτική της κυβέρνησης για την εκπαίδευση ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης, εναντίον των εκπαιδευτικών, εναντίον των γονέων που θα ψάχνουν να βρουν τρόπους πώς θα στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Το Υπουργείο με την «αξιολόγηση», με τις απολύσεις που ετοιμάζει, τρομοκρατεί, και ο φόβος έχει εγκατασταθεί στους συναδέλφους.  Ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διδάσκει με σκυμμένο κεφάλι. Ανελεύθερη  παιδεία ταιριάζει σε δούλους δασκάλους. Οι μαθητές μας δεν αξίζουν τέτοια δουλική παιδεία και δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε αναξιοπρεπείς  και υποταγμένοι σε μια κυβέρνηση που ακολουθεί δουλικά τις εντολές   ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε.
3.      Γνωρίζουμε ότι οι κλαδικοί αγώνες έχουν κτυπηθεί άσχημα( Γιατροί- ΟΤΑ, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες,  εργάτες της χαλυβουργίας), γιατί δεν υπήρχε συντονισμός των αγώνων, γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δε στάθηκαν στο πλευρό τους. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Θα επιδιώξουμε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, με τους γονείς, με τους μαθητές.  Οι εκπαιδευτικοί δεν  μπορούν να σταθούν με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στην τάξη, δεν μπορούν να αντικρίζουν στα μάτια απολυμένους συναδέλφους και  αναπληρωτές που δεν πρόκειται να βρουν ξανά εργασία και δεν υπάρχει πιθανότητα να διορισθούν.  Ούτε η κοινωνία πρέπει να ανεχθεί να εμπιστευθεί την εκπαίδευση των παιδιών της  σε δασκάλους  που μπαίνουν στην τάξη τρομοκρατημένοι και υποταγμένοι.  Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
4.      Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την  Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
5.      Το Δ.Σ της Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΉΣ καλεί τους συναδέλφους/ισσες  σε έκτακτη Γ.Σ ,στις 14 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, ώρα 13.00, στο 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Απαιτείται η καθολική μας συμμετοχή αφού το δίλημμα που τίθεται στον καθένα είναι ξεκάθαρο: Ο κλάδος ή θα συγκρουσθεί για την ανατροπή της πολιτικής και με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ή θα εργάζεται κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας, οικονομικής και εργασιακής εξαθλίωσης. Κάθε άλλη πρόταση που δε στοχεύει στην ανατροπή του πολυνομοσχεδίου και της πολιτικής που το προτείνει , σημαίνει  εφαρμογή του, σημαίνει ήττα , σημαίνει υποταγή.
6.      Κάνουμε έκκληση στην Ελληνική κοινωνία , σε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών τους . Η επικράτηση αυτής της πολιτικής,  θα είναι η αρχή διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης  που θα παραδοθεί ως βορά στα ιδιωτικά  συμφέροντα και στο αδηφάγο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου παιδείας.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ
             Ο Πρόεδρος
        Κορδής Νεκτάριος

          Ο Γεν. Γραμματέας
         Σταθόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]