ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Οι υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές και η δήθεν διαπραγμάτευση!

Η 3κομματική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θέτει κόκκινες γραμμές προς τους δανειστές μας και ότι διεξάγει «ισχυρή» διαπραγμάτευση, ώστε να μην ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον των πολιτών και παραβιαστούν έτσι οι ως άνω κόκκινες γραμμές!
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και αποδεικνύει ότι υποτάσσεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας.
Υπάρχουν μια σειρά από επώδυνα μέτρα που επιβλήθηκαν και τα οποία οι Ελληνικές κυβερνήσεις, από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, δεν μπόρεσαν να τ’ αποτρέψουν, ούτε καν να τ’ απαλύνουν!
Δεν μπόρεσαν επί παραδείγματι ν’ αποτρέψουν τη μείωση του κατώτατου μισθού (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μειωθεί περεταίρω), την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, τις δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, εσχάτως τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τη συνέχιση της πληρωμής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ κλπ. Επιπλέον τίποτα από τα παραπάνω δεν κατάφεραν να επαναφέρουν, έστω και σταδιακά, στα επίπεδα της προ της κρίσης εποχής του 2009. Εκτός και αν αποτελεί σθεναρή αντίσταση της 3κομματικής κυβέρνησης ο ισχυρισμός κάποιων υποστηρικτών της ότι κατάφερε να περιορίσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων από τις 25000, που ζητούσε η τρόικα, στις μόλις 15000! Αλήθεια, υπάρχει κάποιος πολίτης που να το πιστεύει;
Αποδεικνύεται λοιπόν από τα γεγονότα ότι δεν υπήρχαν κόκκινες γραμμές, παρά τα αντιθέτως λεχθέντα, ούτε έγινε καμιά σκληρή διαπραγμάτευση! Όχι τόσο από έλλειψη ικανοτήτων, όσο περισσότερο από έλλειψη διάθεσης και πίστης! Άλλωστε όταν μια κυβέρνηση έχει αποδειχθεί τη λύση του μονόδρομου, οι αναφορές στις κόκκινες γραμμές αποτελούν φληναφήματα και οι πιθανότητες για διαπραγμάτευση είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες!

Πάνος Κατσούλας
Εκπ/κός

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 26.4.2013 και στη στήλη: «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]