ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]




ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανακοίνωση
της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ø  Στα όρια της νομιμότητας το Υπουργείο Παιδείας με τη δημοσιοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου πριν από την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για το σχέδιο «Αθηνά»

Προτού υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα εφαρμογής  του σχεδίου «Αθηνά»  το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του  το νέο  Ακαδημαϊκό  Χάρτη της χώρας  ακυρώνοντας το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης του Υπουργείου είναι το σχέδιο «Αθηνά 3»  που όπως και τα προηγούμενα δυο σχέδια αποτελεί  προϊόν πιέσεων και συμβιβασμών έξω από κάθε ακαδημαϊκή φιλοσοφία και κριτήρια που υποτίθεται ότι έχει το Υπουργείο. 

Έχει ήδη ακυρωθεί η δέσμευση του Υπουργείου προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν θα υπάρξει νέα μεταβολή πριν τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, γεγονός που για άλλη μια φορά υποβαθμίζει το ρόλο του Κοινοβουλίου και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Σήμερα το μεσημέρι απεσύρθη – ελπίζουμε οριστικά -  η περίφημη Υπουργική τροπολογία που αδικαιολόγητα παρουσιάστηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ορίζοντας ότι με Προεδρικά Διατάγματα μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατατέμνονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ο αγώνας μέχρι της οριστικής απόσυρσης του σχεδίου διάλυσης των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνεχίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι δίπλα σε όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στην πολιτική διάλυσης που ακολουθεί το Υπουργείο.        


  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   20/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]