ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
«Να σταματήσει να κρύβεται το Υπουργείο Παιδείας και δώσει τις  μελέτες για το σχέδιο “Αθηνά” »

 Στην αποκάλυψη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του με την εκπαιδευτική κοινότητα τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή για την ανάθεση μελέτης σε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα ιδιοκτήτριας κολλεγίου προκειμένου να συνταχθεί το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄,  το Υπουργείο απάντησε μη απαντώντας.
  Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες αποτυπώνει μόνο το πώς δαπανά 137.000 ευρώ για την καταγραφή ποσοτικών στοιχείων που το ίδιο είχε την υποχρέωση να συγκεντρώσει από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτό όμως που επιμελώς δεν εξηγεί είναι το πώς έγινε η συσχέτιση των δεδομένων και ποια η επιστημονική τεκμηρίωση που υποστηρίζει το αποτέλεσμα.  
Όπως είναι γνωστό ουδέτερα εργαλεία ανάλυσης στις κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχουν και η εξαγωγή ερευνητικών αποτελεσμάτων προκειμένου να παρακαμφθεί η όποια υποκειμενικότητα του ερευνητή απαιτεί πολλούς ελέγχους. Πρέπει λοιπόν η κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα να γνωρίζει πως διασφαλίστηκε ο αντικειμενικός χαρακτήρας του ΄΄ερευνητή΄΄ που έκανε την μελέτη – βασικό εργαλείο για την εκπόνηση του σχεδίου ΄΄Αθηνά΄΄, που στη προκειμένη περίπτωση είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Metropolitan College.  
 Σε κάθε περίπτωση για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα για το ποιοι ερευνητές έκαναν τί, καλούμε άλλη μια φορά το Υπουργείο απλά να απαντήσει στην ερώτηση που  από τις 11/3 έχουν καταθέσει στη Βουλή οι 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και επίσης να μας καταθέσει τα σχετικά έγγραφα όπως οφείλει. Θυμίζουμε το κύριο ερώτημα μας:
  • Σε ποιες συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες στηρίχθηκε το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄;
Και επίσης μερικά από τα έγγραφα που επίσης έχουμε από τις 11/3 ζητήσει από τον Υπουργό στη Βουλή:
  • Το έγγραφο διατύπωσης γνώμης προς τον Υπουργό Παιδείας από την ΑΔΙΠ για την αναδιάρθρωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα
  • Τα έγγραφα (αν υπάρχουν) με τα ερωτήματα προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όπως απεστάλησαν από τον Υπουργό Παιδείας
  • Προκήρυξη δυνητικών αναδόχων για την πράξη «Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» με κωδικό MIS 393170, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 137.760 ευρώ όπως προκύπτει από το με αριθμ. πρωτ. 18384/15.11.2013 (ΑΔΑ: Β4ΣΨ9-2ΨΦ)
  • Προσφορές δυνητικών αναδόχων για την άνωθεν προκήρυξη
  • Απόφαση ανάθεσης έργου για την άνωθεν προκήρυξη, σύμβαση έργου με τον ανάδοχο και παραδοτέα του άνωθεν αναδόχου
  • Έγγραφα επιστημονικής τεκμηρίωσης για τις επιμέρους προτάσεις συγχώνευσης ή απορρόφησης Τμημάτων/Σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πιστεύει ότι το σχέδιο «Αθηνά» κάθε άλλο παρά  βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες και δεν έχει στόχο τη θεραπεία των παθογενειών των ΑΕΙ της χώρας, αλλά την αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την έμμεση ενίσχυση των ιδιωτικών κολλεγίων και ΙΕΚ.
Αναμένουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε από τον Υπουργό.

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  13/03/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]