ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι καταργήσεις –συγχωνεύσεις φορέων φέρνουν νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο
Το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού παρά τον Πρωθυπουργό υλοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών για περιορισμό του Δημόσιου Τομέα και για αυστηρότερη τήρηση των μνημονιακών πολιτικών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
        Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις φορέων που προβλέπονται είναι ενταγμένες στον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του κράτους και θα εντείνουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα δημιουργηθούν νέα σοβαρά προβλήματα στο ανθρώπινο δυναμικό όπως η μετατροπή της σχέσης εργασίας από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των υπαλλήλου που μεταφέρονται, η μείωση των αποδοχών, η μετακίνηση του προσωπικού από Νομό σε Νομό κλπ.
Την ίδια στιγμή με τη Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου που δημιουργείται ενισχύονται οι πρωθυπουργικές εξουσίες σε βάρος όλων των άλλων θεσμικών λειτουργιών με αποτέλεσμα να συγκροτείται ένα περισσότερο συγκεντρωτικό καθεστώς εξουσίας.
Οι επιλογές του νομοσχεδίου αποτελούν συνέχεια των πρόσφατων αυταρχικών παρεμβάσεων για τη διαθεσιμότητα και την απόλυση του προσωπικού οι οποίες θα επεκταθούν και για το προσωπικό των φορέων που συγχωνεύονται αλλά και για ολόκληρο το Δημόσιο με στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών για χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συστράτευση και αγώνα με πρώτο βήμα την 24ωρη απεργία στις 19/12, με στόχο την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης που τις υλοποιεί.

12/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]