ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 33 11 354
FAX: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 30/11/12

Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του  Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία.
Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).
Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη  προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.
            Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική – εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.
            Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας που αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής των περικοπών στους μαθητές, δίνει οδηγίες συγχώνευσης τμημάτων αυτή την περίοδο.
            Καταγγέλλουμε επίσης τις εντολές διευθυντών ΔΔΕ για υποχρεωτικές υπερωρίες ή ακόμα και τις εντολές για μείωση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, προκειμένου να «καλυφθούν» τα κενά.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας που έχει φτάσει στο σημείο να μην διδάσκονται ακόμα και μαθήματα κατεύθυνσης των πανελλαδικών εξετάσεων σε Γενικά Λύκεια ή μαθήματα ειδικότητας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ σε μαθητές που πρόκειται να λάβουν πτυχίο τον ερχόμενο Ιούνη!
Απαιτούμε το διορισμό εκπαιδευτικών για να καλυφθούν αμέσως όλα τα κενά και όχι να συγχωνεύονται τμήματα που λειτουργούσαν στα σχολεία ήδη για 3 μήνες.
            Οργανώνουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 στις 12.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν.
            Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές να οργανώσουν διαμαρτυρίες στις ΔΔΕ και στις Περιφ. Δ/νσεις.
Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαμαρτυρίες κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]