ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


logo_syriza_ekm_resized_2 



Ανακοίνωση του Tμήματος  Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Αιδώς  Αργείοι …..
Πώς μπορεί να λέει ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος « ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα η αναβάθμιση της Ανώτατης  Εκπαίδευσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα ώστε η χώρα μας να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού»  ενώ στην πράξη ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων κατεδαφίζοντας  απολύτως την  δημόσια Ανώτατη εκπαίδευση;
Η ακαδημαϊκή κοινότητα, η ελληνική κοινωνία δεν κοροϊδεύεται. Καταλαβαίνει ότι όταν η κυβέρνηση μιλάει για αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων εννοεί την ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση τους προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .
Την ίδια στιγμή που στραγγαλίζει οικονομικά  τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών ,  μειώνει το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό, εξαθλιώνει τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, απολύει τους διοικητικούς  υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας  στη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ με παράνομες και διαβλητές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μιλάει για δήθεν εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ενώ ουσιαστικά εννοεί  συγχωνεύσεις και καταργήσεις  Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων με μόνο κριτήριο την μείωση των δαπανών, την ίδια στιγμή νομοθετεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευθέως βάλλει εναντίον του άρθρου 16 του Συντάγματος, αναγνωρίζει πλήρως τα Κολλέγια, τους δίνει καθεστώς « πανεπιστημίου»,  εξομοιώνει τους αποφοίτους τους με αυτούς των ελληνικών δημοσίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εξισώνοντας  τα πτυχία τους  και ακαδημαϊκά.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα , οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι φοιτητές , που με τους αγώνες τους αποτρέψαν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος,  δεν θα επιτρέψουν αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή. Θα μας βρουν απέναντι τους, δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  θα παλέψει μέσα και έξω από την βουλή  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για την δημιουργία των προϋποθέσεων για την κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα προχωρήσει στη δημιουργική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία  ο ρόλος της παιδείας  και της έρευνας θα είναι καθοριστικής σημασίας.
Αθήνα 22/11/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]