ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις
Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών
 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Μεγάλη νίκη των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των ευρύτερων αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων σηματοδότησαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ) οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις σημείωσαν μεγάλη άνοδο κατά 4,8 %. Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εκλέγεται αιρετός στο ΚΥΣΔΕ από την αριστερά, σε ένα όργανο στο οποίο πάντα επικρατούσαν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού.
Στις 13 περιφέρειες της χώρας εξελέγησαν 14 αιρετοί από τα ψηφοδέλτια που υποστηρίχθηκαν από την Αριστερά. Την προηγούμενη περίοδο (στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010) είχαν εκλεγεί αντίστοιχα 6 αιρετοί.
Πιο συγκεκριμένα, σε 5 περιφέρειες τα ευρύτερα σχήματα της Αριστεράς (συμμετέχουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και Ανένταχτοι Αριστεροί) αναδείχθηκαν 1η δύναμη με μεγάλα ποσοστά:
ü  Στο Νότιο Αιγαίο (ποσοστό 64,5%) εκλέγονται και οι δύο αιρετοί.
ü  Στη Δυτική Ελλάδα (45%) εκλέγεται ο ένας αιρετός.
ü  Στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια (42%) εκλέγεται ο ένας αιρετός.
ü  Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (38,8%) εκλέγεται ο ένας αιρετός.
ü  Στην Πελοπόννησο (32,3%) εκλέγεται ο ένας αιρετός.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες 8 περιφέρειες, όπου διεκδικούσαν τη ψήφο των καθηγητών/-τριών τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (Αγωνιστική Συνεργασία - Εργατική Αριστερά - Κίνηση Εκπαιδευτικών «Δημήτρης Γληνός» - Ανένταχτοι Αριστεροί Καθηγητές), στις τρεις από αυτές αναδείχθηκαν 1η δύναμη εκλέγοντας τον έναν από τους δύο αιρετούς:
ü  Στην Αττική (ποσοστό 27,6%)
ü  Στην Κρήτη (40,2%)
ü  Στα Ιόνια (41,5%)
Στις άλλες 5 περιφέρειες οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις αναδείχθηκαν 2η δύναμη εκλέγοντας και σε αυτές τον έναν από τους δύο αιρετούς:
ü  Στη Δυτική Μακεδονία (ποσοστό 38,1%)
ü  Στο Βόρειο Αιγαίο (26%)
ü  Στην Ήπειρο (23,8%)
ü  Στην Κεντρική Μακεδονία (23,2%)
ü  Στη Θεσσαλία (18,1%)

Σε ό,τι αφορά τα 58 ΠΥΣΔΕ της χώρας, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέλεξαν αιρετούς στα 45 (το 2010 είχαν εκλέξει μόνο στα 20).
Σε ορισμένους, μάλιστα, νομούς εξελέγησαν και οι δύο αιρετοί από τα ευρύτερα Αριστερά ψηφοδέλτια. Στο νομό Ρεθύμνου το ποσοστό είναι 81,4% (2 αιρετοί) και στο νομό Ηλείας 60,2% (2 αιρετοί).
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη  των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σε όλα τα επίπεδα, αναδεικνύουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών/-τριών καταψήφισε τις πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, που διαλύουν τη ζωή μας, όπως και του συνόλου των εργαζόμενων, και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, που έγιναν μάλιστα την ίδια μέρα που κατατέθηκε το βάρβαρο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων, στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό μήνυμα: Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τους νέους, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
Τα αποτελέσματα, επίσης, αναδεικνύουν ότι συντελείται ήδη μια μεγάλα ανατροπή στο χώρο της ΟΛΜΕ.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς, όπως προκύπτει από την απήχηση που έχουν σε όλα τα επίπεδα (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ,) εκφράζουν το 60% περίπου των καθηγητών/-τριών που συμμετείχαν στις εκλογές (η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 75% του συνόλου).
Οι δυνάμεις αυτές καλούνται να αναλάβουν μια μεγάλη ενωτική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να γίνει πιο ριζοσπαστικό, πιο μαχητικό, πιο αποτελεσματικό, και να συσπειρώσει τους δεκάδες χιλιάδες νέους/-ες εκπαιδευτικούς, που πλήττονται με τον πιο δραματικό τρόπο από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της χώρας μας και της τρόικα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΕ (2012)


2012
2010
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
20,1%
15,3%
+4,8%
ΔΑΚΕ
22,8%
25,3%
-2,5%
ΠΑΣΚ
13,8%
25,5%
-11,7%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
13,2%
10,8%
+2,4%
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
12,4%
13,1%
-0,7%
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
7,7%
4%
+3,7%
ΧΕΚ
4,1%
3,3%
+0,8%
ΔΗΑΡΜΕ
3,2%
_
+3,4%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
2,8%
2,7%


Αθήνα 8/11/12   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]