ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που συμμετείχαν στην 48ωρη Απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα δίνοντας βροντερό παρόν στον αγώνα ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα κοινωνικής κατεδάφισης.
Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, πρότεινε, εφόσον τα μέτρα, παρά τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις, περάσουν στη Βουλή, ο αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.
Επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε διαθεσιμότητα, καθεστώς που οδηγεί σε απολύσεις.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε:
1.Κατάληψη από αύριο όλων των κεντρικών Υπουργείων, οργανισμών και Δημοτικών κτιρίων και πραγματοποίηση σε αυτά συγκεντρώσεων των εργαζομένων.
2.Στάση Εργασίας αύριο Πέμπτη 12 – 3 μμ και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.
3.Συνέχιση των καταλήψεων την Παρασκευή και πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σ’ όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
4.Την Κυριακή πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου το απόγευμα στο Σύνταγμα την ώρα που θα συζητείται και θα ψηφίζεται ο νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, όπου και θα επισφραγίζονται όλες οι περικοπές και οι απολύσεις.
5.Συμμμετοχή, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση,  με την προκήρυξη νέας 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 14 Νοέμβρη, ημέρα που και άλλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, ιδιαίτερα των χωρών του Νότου, πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δυστυχώς οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ αρνήθηκαν, με διάφορες δικαιολογίες, τις ενδιάμεσες δράσεις και παρέμειναν μόνο στο συλλαλητήριο της Κυριακής και στην 24ωρη Απεργία στις 14 Νοέμβρη, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να την μετατρέψουν σε στάση εργασίας, αν η ΓΣΕΕ δεν συμφωνήσει στην 24ωρη απεργία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που καταργούν όλα τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν την οικονομία και τη χώρα στο γκρεμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]