ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

27/11/2012


ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που με τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, ετοιμάζεται να σπρώξει, το αμέσως επόμενο διάστημα, δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στον εργασιακό «καιάδα»  της «διαθεσιμότητας»-«εφεδρείας».

Η «νέα» «διαθεσιμότητα»-«εφεδρεία» του 3ου μνημονίου, που βεβαίως ισοδυναμεί με καθαρή απόλυση, θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες.

 Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευτεί να απολύσουν τουλάχιστον 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25.000!

Είχε προηγηθεί βεβαίως το μέτρο της εφεδρείας, με το οποίο οδηγήθηκαν αρκετοί Δημόσιοι Υπάλληλοι σε απόλυση, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να το αποφύγουν. Τώρα, με όχημα και εργαλείο τον κοινωνικό αυτοματισμό, βάζουν πρώτους στο στόχαστρο εργαζόμενους που ανήκουν σε διοικητικούς κλάδους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλλιεργώντας αυταπάτες στους υπόλοιπους υπαλλήλους ότι θα εξαιρεθούν από το απάνθρωπο μέτρο της διαθεσιμότητας-εφεδρείας. Όμως ήδη η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα απολύσεων μέσα από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών, τη δήθεν «αξιολόγηση» των εργαζομένων αλλά και το νέο, ακραία αυταρχικό, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο «ποδοπατά» κάθε έννοια τεκμηρίου της αθωότητας. Ειδικότερα, το νέο πειθαρχικό, με το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας στοχοποιεί, ουσιαστικά, σε κάθε περίπτωση τον έντιμο υπάλληλο, από τον οποίο αφαιρεί κάθε προστασία απέναντι στην αυθαιρεσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας αλλά και των κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων. Κυρίως όμως στρέφεται  εναντίον των εργαζομένων, των συνδικαλιστών και εναντίον όλων όσων αγωνίζονται κατά των μνημονιακών πολιτικών, αφού μπορεί εξαιτίας της δράσης τους να τεθούν σε αργία-απόλυση.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ως στόχο έχουν, όχι την αντιμετώπιση των μεγάλων και υπαρκτών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, αλλά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, προς όφελος μιας χούφτας ανεξέλεγκτων ιδιωτών και εταιρειών, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα –όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει, ελέω μνημονίων, κάθε όριο- , αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές της άθλιας, τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τον μόνο στόχο που εκπληρώνει είναι αυτόν της καθημερινής αύξησης της στρατιάς των ανέργων και της κλιμακούμενης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]