ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                                 

Αιγάλεω 11-11-2012
ΟΧΙ ΣΤΙΣ (ΝΕΕΣ) ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
      Στα πλαίσια υλοποίησης της υπ’ αριθμ.121857/Δ4/09-10-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας περί «Μεταβολών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014» ο διευθυντής Β/θμιας Γ’ Αθήνας Γ. Ζαφειρακίδης  πρότεινε ως υποψήφια προς συγχώνευση τα 1ο και 3ο Γυμνάσια Χαϊδαρίου και την ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου με την αντίστοιχη του Αιγάλεω. Στην ίδια πρόταση συγκαταλέγονται και  τα 7ο και 8ο Γυμνάσια Ιλίου , 3ο και 4ο ΓΕΛ Ιλίου  και τα ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων και Καματερού.
     Κανείς πια  δεν αμφισβητεί ότι οι προτάσεις επιδιώκουν την υλοποίηση των μέτρων των μνημονίων με στόχους την μείωση των δαπανών για την παιδεία, την μείωση των θέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου, την τεχνητή δημιουργία υπεράριθμων εκπαιδευτικών έως τις υποχρεωτικές μεταθέσεις  τους σ’ όλη τη χώρα.
     Τα επιχειρήματα της διεύθυνσης είναι σαθρά. Οι παιδαγωγικοί λόγοι που επικαλείται για τον συναυλισμό του 1ου Γ/σίου με το Λύκειο και η υπόσχεση ότι στην  ενοποιημένη ΕΠΑΣ Αιγάλεω θα βρίσκει κανείς πληθώρα  ειδικοτήτων  δεν μπορούν να κρύψουν τις αληθινές τους προθέσεις. Για το σχολείο του ΔΝΤ οι μαθητές πρέπει να στριμώχνονται σε 30-ρια τμήματα και για να βρουν ειδικότητα πρέπει να ψάχνουν σ’ όλη την Αττική . Οι διευθυντές εκπαίδευσης με τις προτάσεις τους εξοικονομούν χρήματα για τις τράπεζες αδιαφορώντας για τη δημιουργία απαράδεκτων συνθηκών στις σχολικές μονάδες, (ούτε φυσικά)  αλλά και  για την απώλεια θέσεων εργασίας. Ακόμη χειρότερα αυτό ακριβώς επιδιώκουν. Απώτερος στόχος τους; Να  δώσουν την παιδεία, όπως άλλωστε και την υγεία και την κοινωνική  πρόνοια βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
     Γι αυτό οι νέες συγχωνεύσεις  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
     Ας συντονίσουμε τα βήματά μας σ’ ένα κοινό μέτωπο πάλης για το δικαίωμα μας  στη δουλειά και στη μόρφωση των παιδιών. Η δημόσια εκπαίδευση δεν πουλιέται δεν συγχωνεύεται δεν καταργείται.
 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  15 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 13:00  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (οδός Τσόχα 15-17 Αθήνα).
§ Για την διευκόλυνση των συναδέλφων στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00.
§ Για την μεταφορά μας στη διεύθυνση  θα ξεκινήσει πούλμαν από το Παλατάκι στις 12:00.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


        Ο Πρόεδρος


Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης
     


          Ο Γεν. Γραμματέας


             Νεκτάριος Κορδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]